Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres zabfalat

Fűszeres zabfalat
Fűszeres zabfalat
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a zabpehelyhes kekszeket, meg azt is, ha tudom, hogy miből van.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (24 db)

A fűszerezéshez, ízlés szerint

ajánlat

Legjobban a reggeli tej, kávé vagy kakaó mellé tudom elképzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tojással és cukorral habora keverjük, egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat tesszük össze, majd beledolgozzuk a vajat.
  2. Pihentethetjük 15 percig, de ez kihagyható.
  3. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk.
  4. Kis diókat formálunk a masszából, majd szétlapítjuk őket.
  5. Megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 855
elküldve: 3
receptkönyvben: 368
elkészítve: 12/28
Facebookon megjelent: -

szakács

kissbeky

Mióta szakács: 2012.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas mézes keksz, zabpelyhes keksz, fűszeres keksz zabpehellyel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pocahont
pocahont Mon, 2012-10-22 13:26

Helló!
Ma délelőtt megcsináltuk a sütit, nagyon fincsi lett, dió helyett mákot raktunk bele. :)

margin
margin Thu, 2012-07-19 15:18

örülök hogy rátaláltam erre a receptre, gyerekkoromban készítettem hasonlót, amibe szintén kevés liszt kellett. most a liszt felét darált dióval helyettesítettem, a cukor egy részét pedig mézzel. isteni lett, sokszor el fogom még készíteni. Köszönet érte!

kissbeky
kissbeky / kissbeky Fri, 2012-02-10 10:47

Örülök,hogy Nektek is ízlik:)
Az aszalt gyümi jó ötlet.hétvégén lehet ki is próbálom vagy lehet hogy csokidarabokkal dobom fel ;)

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Fri, 2012-02-10 09:58

Tegnap este láttam a receptet, ma azt reggeliztünk a kávé mellé :) Köszi, eddig ez a legfinomabb zabos keksz, amit csináltam :) nekem is csak mandula volt itthon úgyhogy azzal csináltam... még gondolkozom h vmi aszal gyümi jó lenne e hozzá. gyömbér és fahéj az telitalálat. :)

Edi10
Edi10 / Edi10 Thu, 2012-02-09 18:33

Én is délelőtt találtam meg a receptedet és muszáj volt elkészíteni, mert nagyon szeretjük a zabos kekszeket. Isteni finom!!!!!! Dió helyett szeletelt mandula került bele, a gyömbért kihagytam, mert nem volt itthon, de így is nagyon fincsi. én kicsit barnábbra sütöttem, hogy jó kis ropogós legyen. Gyakori finomság lesz nálunk, az tuti :)Köszi a receptet, szép napot!

neni
neni Thu, 2012-02-09 13:26

Szia! Délelőtt megláttam a receptedet és már mentem is a konyhába megcsinálni. Szerencsére minden hozzávaló volt itthon. Nagyon-nagyon finom lett. Ezt betettem a kedvenceim közé, mert gyakran meg fogom sütni. Köszi a receptet.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Thu, 2012-02-09 13:01

Szia! A zabpelyhet nem kell áztatni előtte valamibe? Nem lesz olyan fogba ragadós a zabpehely?
És a méz fontos? vagy pótolhatom mással?!

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Fri, 2012-02-10 10:03

én megcsináltam, nem áztattam és nem éreztem ragadósnak.
mézzel kapcsolatban: én tettem bele, mert éppen volt itthon és mert imádom, de ha te nem szereted, v nincs otthon, akkor hagyd ki. (ezeket ízlés szerint lehet variálni )

797
zabpehely 20 dkg
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 tk
tejföl 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
gyömbér 1 kk
vaníliás cukor 0.5 teáskanál
dió 5 dkg
méz 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert