r
Nosalty Logó

Fűszeres zabfalat

NS
Fűszeres zabfalat
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához (24 db)

A fűszerezéshez, ízlés szerint

797
Kalória
14.4g
Fehérje
86.8g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
40.8g
Víz
93g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
31.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához (24 db)

A fűszerezéshez, ízlés szerint

Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához (24 db)

A fűszerezéshez, ízlés szerint

Összesen 3187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához (24 db)

A fűszerezéshez, ízlés szerint

Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    347.2 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

A tésztához (24 db)

  1. A vajat a tojással és cukorral habora keverjük, egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat tesszük össze, majd beledolgozzuk a vajat.
  2. Pihentethetjük 15 percig, de ez kihagyható.
  3. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk.
  4. Kis diókat formálunk a masszából, majd szétlapítjuk őket.
  5. Megsütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretem a zabpehelyhes kekszeket, meg azt is, ha tudom, hogy miből van.

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek