r
Nosalty Logó

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj

Éva-Anyóca
Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

1382
Kalória
89.7g
Fehérje
177.8g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
985.7g
Víz
616.1g
Koleszterin
12g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    985.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4214 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36005 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10534.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    945 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    5007 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    3942.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17270 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4822 micro
  • Kolin:
    1683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16857 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    144020 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2562 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Tálba tesszük a mosott csirkecombokat, a félbevágott csirkemájat, a finomra vágott medvehagymát, a finomra vágott fokhagymát, őrölt borsot, a sült csirke fűszerkeveréket, a paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, és óvatosan, de jól átkeverjük.
  2. Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és tepsibe helyezzük.
  3. Tetejére 4-5 lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kimehessen.
  4. Előmelegített sütőben sütjük-pároljuk.
  5. A sütés vége fele felrakjuk a tésztának a vizet főni, és a leírás szerint elkészítjük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk a szaftos csirkehúst és májat a forró tésztával.
  6. Tálaljuk reszelt sajttal, díszítsük medvehagyma-levéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Húsvét előtti pénteken kapott medvehagyma -csodából, másodiknak elkészített ételem. A kedvenc csirkehúsok közül választottam, és a szokott és szeretett paradicsomszósszal kombináltam a medvehagymát, és nagyon jól kiadta ebben is az ízét, nem volt túl domináns, de igen finommá tette a szószt a tésztával, és az a kevés olasz fűszer kellett bele, nem nyomta el az ízét a medvehagymának! Finom volt a tészta, a hús, a paradicsomszósz a sajttal, összeillettek az ízek.:-) Kétszeri étkezésre elég ez az ételmennyiség. Vagy, ha vendégek vannak, egy érdekes finomságot tudunk tálalni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...