r
Nosalty Logó

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1382 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 97 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    985.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4214 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36005 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1382 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10534.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    945 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    5007 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3942.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17270 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4822 micro
  • Kolin:
    1683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16857 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    144020 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2562 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Tálba tesszük a mosott csirkecombokat, a félbevágott csirkemájat, a finomra vágott medvehagymát, a finomra vágott fokhagymát, őrölt borsot, a sült csirke fűszerkeveréket, a paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, és óvatosan, de jól átkeverjük.
  2. Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és tepsibe helyezzük.
  3. Tetejére 4-5 lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kimehessen.
  4. Előmelegített sütőben sütjük-pároljuk.
  5. A sütés vége fele felrakjuk a tésztának a vizet főni, és a leírás szerint elkészítjük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk a szaftos csirkehúst és májat a forró tésztával.
  6. Tálaljuk reszelt sajttal, díszítsük medvehagyma-levéllel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3376
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Ajánló

Aki gondolja, használjon kevés olaszos fűszert, azaz kevesebb bazsalikomot, oregánót, de nem szükséges, nagyon kellemes íze volt a szósznak azok nélkül is, és azokkal is. Ki, hogy gondolja:-). Nyugodtan lehet az egészet csirke alsó- és felsőcombból készíteni, vagy akár az egészet nagyobb kockákra vágott csirkemellfiléből. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
Éva-Anyóca 350 recept

Húsvét előtti pénteken kapott medvehagyma -csodából, másodiknak elkészített ételem. A kedvenc csirkehúsok közül választottam, és a szokott és szeretett paradicsomszósszal kombináltam a medvehagymát, és nagyon jól kiadta ebben is az ízét, nem volt túl domináns, de igen finommá tette a szószt a tésztával, és az a kevés olasz fűszer kellett bele, nem nyomta el az ízét a medvehagymának! Finom volt a tészta, a hús, a paradicsomszósz a sajttal, összeillettek az ízek.:-) Kétszeri étkezésre elég ez az ételmennyiség. Vagy, ha vendégek vannak, egy érdekes finomságot tudunk tálalni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek