Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos csirkemell kelbimbós köretekkel

Szaftos csirkemell kelbimbós köretekkel
Szaftos csirkemell kelbimbós köretekkel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss kelbimbóhoz jutottam, amiből ez készült.

A kelbimbós püré ötlete Jamie Olivertől származik, mintha egyszer valamelyik műsorban láttam volna. Viszont maradt még kelbimbóm, amit szerettem volna újszerűen elkészíteni, így lett belőle a meleg kelbimbó-saláta. Ajánlom, próbálja ki, aki esetleg eddig nem rajongott ezért zöldségért.

Pikáns, szaftos, boros csirkemellet készítettem mellé, bizonyítva, hogy egy serpenyőben sült csirkemell nem feltétlen unalmas és száraz.

hozzávalók / 4 adag

Kelbimbós burgonyapüré

Meleg kelbimbósaláta

Csirkemell

ajánlat

Ha esetleg nem szereted a darabos pürét, teljesen krémeset szeretnél, akkor külön főzd puhára a kelbimbót, turmixold le, és úgy keverd az átpasszírozott, főtt burgonyához (azt semmiképp se turmixold!).

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelbimbós burgonyapüré

  1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. A kelbimbók végeit vágjuk le, szedjük le a külső, csúnyább leveleiket, és vágjuk őket ketté.
  2. Felét a krumplival együtt főzzük puhára annyi sós vízben, amennyi ellepi.
  3. Miután puhára főtt, törjük össze, és vajjal, meleg tejjel dolgozzuk el. Darabos, rusztikus lesz, én így szeretem.

Meleg kelbimbósaláta

  1. Az újhagymákat karikázzuk fel, a sonkaszeleteket pedig vágjuk tetszés szerint kis csíkokra vagy négyzetekre.
  2. A kelbimbók megmaradt felét főzzük elő pár percig, blansírozzuk. A lényeg, hogy még roppanós maradjon, ne főzzük puhára!
  3. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, a sonkát és a kelbimbókat, amíg szép színt nem kapnak. Közben sózzuk, borsozzuk. A végén facsarjunk rá kevés citromlét.

Csirkemell

  1. A csirkemelleket vágjuk félbe, hogy két szeletet kapjunk egyből. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg őket kevés füstölt paprikával és őrölt köménnyel.
  2. Serpenyőben hevítsünk olajat és vajat, és süssük a szeleteket oldalanként 1-2 percig, éppen csak megpiruljanak, ne szárítsuk ki, ne süssük sokáig! Amikor megfordítjuk őket, akkor adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát (nehogy megégjen).
  3. Ha megpirult mindkét oldaluk, öntsük rá 1 dl fehérbort, és főzzük pár percig, amíg el nem fő a bor, és csak egy sűrű mártás nem marad, ami éppen, hogy bevonja a húsokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 120
elküldve: 5
receptkönyvben: 187
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szaftos csirkemell, fehérboros csirkemell, sült csirkemell, fűszeres csirkemell, meleg kelbimbó saláta, sült kelbimbó, kelbimbós burgonyapüré, sonkás kelbimbó, kelbimbópüré

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
kelbimbó 250 g
burgonya 4 közepes db
vaj 20 g
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
kelbimbó 200 g
feketeerdő sonka 20 g
újhagyma 3 közepes db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.2 citromból nyert
csirkemell filé 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek