r
Nosalty Logó

Szaftos csirkemell kelbimbós köretekkel

Audrey
Szaftos csirkemell kelbimbós köretekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelbimbós burgonyapüré

Meleg kelbimbósaláta

Csirkemell

431
Kalória
37.2g
Fehérje
29g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
301.8g
Víz
109.5g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kelbimbós burgonyapüré

Meleg kelbimbósaláta

Csirkemell

Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kelbimbós burgonyapüré

Meleg kelbimbósaláta

Csirkemell

Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kelbimbós burgonyapüré

Meleg kelbimbósaláta

Csirkemell

Összesen 83 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1078 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2870 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8351 micro
Összesen 1722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

Kelbimbós burgonyapüré

  1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. A kelbimbók végeit vágjuk le, szedjük le a külső, csúnyább leveleiket, és vágjuk őket ketté.
  2. Felét a krumplival együtt főzzük puhára annyi sós vízben, amennyi ellepi.
  3. Miután puhára főtt, törjük össze, és vajjal, meleg tejjel dolgozzuk el. Darabos, rusztikus lesz, én így szeretem.

Meleg kelbimbósaláta

  1. Az újhagymákat karikázzuk fel, a sonkaszeleteket pedig vágjuk tetszés szerint kis csíkokra vagy négyzetekre.
  2. A kelbimbók megmaradt felét főzzük elő pár percig, blansírozzuk. A lényeg, hogy még roppanós maradjon, ne főzzük puhára!
  3. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, a sonkát és a kelbimbókat, amíg szép színt nem kapnak. Közben sózzuk, borsozzuk. A végén facsarjunk rá kevés citromlét.

Csirkemell

  1. A csirkemelleket vágjuk félbe, hogy két szeletet kapjunk egyből. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg őket kevés füstölt paprikával és őrölt köménnyel.
  2. Serpenyőben hevítsünk olajat és vajat, és süssük a szeleteket oldalanként 1-2 percig, éppen csak megpiruljanak, ne szárítsuk ki, ne süssük sokáig! Amikor megfordítjuk őket, akkor adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát (nehogy megégjen).
  3. Ha megpirult mindkét oldaluk, öntsük rá 1 dl fehérbort, és főzzük pár percig, amíg el nem fő a bor, és csak egy sűrű mártás nem marad, ami éppen, hogy bevonja a húsokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Friss kelbimbóhoz jutottam, amiből ez készült. A kelbimbós püré ötlete Jamie Olivertől származik, mintha egyszer valamelyik műsorban láttam volna. Viszont maradt még kelbimbóm, amit szerettem volna újszerűen elkészíteni, így lett belőle a meleg kelbimbó-saláta. Ajánlom, próbálja ki, aki esetleg eddig nem rajongott ezért zöldségért. Pikáns, szaftos, boros csirkemellet készítettem mellé, bizonyítva, hogy egy serpenyőben sült csirkemell nem feltétlen unalmas és száraz.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Jó hír: Magyarkedvenc alapanyag árát csökkenti tartósan a Lidl

A Lidl nem csak az árréstopos termékek árát csökkentette. Úgy néz ki, most a magyarok kedvenc "zöldsége" került terítékre náluk: több mint 20 féle paradicsom lett olcsóbb a mai naptól kezdve átlagosan 8 százalékkal, de olyan is van, amit 21 százalékkal olcsóbban tudunk megvenni.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...