Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefirben pácolt csirkecomb

Kefirben pácolt csirkecomb
Kefirben pácolt csirkecomb
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kefirtől a csirkecomb omlós lesz és különleges ízt kap. Szánjunk időt a pácolásra, megéri.

www.nyissavaltozatossagra.hu

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kefirt összekeverjük a fokhagymával, a pirospaprikával, sóval, borssal, a mézzel és 4 evőkanál olajjal.
  2. Beleforgatjuk a csirkecombokat (egy tálban vagy zárható műanyag zacskóban).
  3. Legalább 1 éjszakán át, de akár 48 órán keresztül állni hagyjuk, néha megforgatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra. Lecsepegtetjük a combokról a felesleges pácot, majd fóliával bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
  5. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük. Párolt spenóttal, rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 35 410
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 061
elkészítve: 67/67
Facebookon megjelent: 1

szakács

Danone

Mióta szakács: 2014.03.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb kefires pácban, fokhagymás kefires sült csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmaxter
vmaxter Thu, 2016-05-05 15:38

Pár napja elkészítettem. Kicsit sajnáltam kidobni a pácnak használt kefíres trutyit, de végül a kutya jól lakott vele :) Örülnék valami ötletnek, hogyan lehetne hasznosítani a pácot. Egyébként magam is meglepődtem, mert finom, ropogós lett. Legközelebb megpróbálom a pácot ráönteni és úg megsütni. Talán be lehetne sűríteni kevés lisztel és mártásnak is jó lehet.

agikka
agikka Sat, 2014-04-12 10:11

Szia! Jól értem, hogy a tepsit kell kibélelni alufóliával? Miután beletetted a csirkét a tepsit nem kell befedni szintén alufóliával? Csak úgy szabadon sütöd?

415
csirkecomb 1.5 kg
kefir 5 dl
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 ek
olívaolaj 6 ek