r
Nosalty Logó

Sörben sült lapocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Sörben sült lapocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
sörös
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 8000 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    536.7 g

Zsír

  • Összesen
    566.6 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15141.8 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    797 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    5890 mg
  • Nátrium
    6899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3075 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2111 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 8000 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Elkészítés

a fűszerpáchoz

  1. Keverjük össze a fűszereket, és szórjuk meg a húst bőven minden oldalról. Ami esetleg lepotyogott, abba forgassuk bele azokat a részeket, ahová még nem jutott belőle.
  2. Rakjuk egy mély tepsibe, ami holnap mehet a sütőbe, fedjük be alufóliával, és rakjuk a hűtőbe éjszakára. Minimum 8 órára, de 24 órától tovább ne pácoljuk!

a sütéshez

  1. A vöröshagymát vágjuk négy részre, a fokhagyma fejet keresztben félbe, és rakjuk a hús mellé. A bacon szeletekkel fedjük be a húst, öntsük mellé a sört, végül dobjuk bele a kakukkfüvet.
  2. Alufóliával lefedve, alacsony hőfokon, kb. 6 órán keresztül sütjük. Akkor van készen, amikor a csontot egy ujjal ki tudjuk billenteni a helyéről.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6849
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na, én már megint lemaradtam, mint a borravaló, illetve ebben az esetben a sörrevaló. Mert ezt a húst sörben kell sütni. Sose hallottam róla, de hogy milyen puha és omlós lesz tőle a sült, hát az hihetetlen. Nem is bántam meg, hogy a tv szörfözés közben a kanadai adón kötöttem ki, mert ez már nem az első recept, amit elkészítek Stefano Faita bemutatása után. 

Hozzávalók

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek