r
Nosalty Logó

Sörben sült lapocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Sörben sült lapocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
sörös
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 8000 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Összesen 182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    536.7 g

Zsír

  • Összesen
    566.6 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15141.8 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    797 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    5890 mg
  • Nátrium
    6899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3075 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2111 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 8000 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Elkészítés

a fűszerpáchoz

  1. Keverjük össze a fűszereket, és szórjuk meg a húst bőven minden oldalról. Ami esetleg lepotyogott, abba forgassuk bele azokat a részeket, ahová még nem jutott belőle.
  2. Rakjuk egy mély tepsibe, ami holnap mehet a sütőbe, fedjük be alufóliával, és rakjuk a hűtőbe éjszakára. Minimum 8 órára, de 24 órától tovább ne pácoljuk!

a sütéshez

  1. A vöröshagymát vágjuk négy részre, a fokhagyma fejet keresztben félbe, és rakjuk a hús mellé. A bacon szeletekkel fedjük be a húst, öntsük mellé a sört, végül dobjuk bele a kakukkfüvet.
  2. Alufóliával lefedve, alacsony hőfokon, kb. 6 órán keresztül sütjük. Akkor van készen, amikor a csontot egy ujjal ki tudjuk billenteni a helyéről.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6800
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na, én már megint lemaradtam, mint a borravaló, illetve ebben az esetben a sörrevaló. Mert ezt a húst sörben kell sütni. Sose hallottam róla, de hogy milyen puha és omlós lesz tőle a sült, hát az hihetetlen. Nem is bántam meg, hogy a tv szörfözés közben a kanadai adón kötöttem ki, mert ez már nem az első recept, amit elkészítek Stefano Faita bemutatása után. 

Hozzávalók

a fűszerpáchoz

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?