r
Nosalty Logó

Mediterrán szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15815 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 550 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6275.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4373 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    63261 micro
  • Lut-zea
    2948 micro
Összesen 2199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3629 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A húst felszúrjuk.Lehet egyben, de ha túl hosszú a hús, akkor érdemes elfelezni. Besózzuk és félretesszük.
  3. A sajtot lereszeljük és összekverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Borssal és sóval fűszerezzük. Ezt a hús üregébe töltjük, jól összenyomkodjuk, majd a nyílást fogvájóval vagy hústűvel bezárjuk.
  4. Egy tepsibe kevés olajat öntünk és lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
  5. Az olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk. A liszttel még 1-2 percig kevergetjük. A paradicsomlével felötjük. Sóval, cukorral, babérlevéllel és a kakukkfűvel ízesítjük. Kb. 5 perc alatt, folyamatosan kevergetve mártássá főzzük.
  6. A húsból a tűket eltávolítjuk, felszeleteljük és a paradicsomszósszal leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 71387
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 26.

Ajánló

Spagetti illik hozzá köretnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szűzpecsenyéből leggyakrabban a mustáros változatot készítem. Ezt a szokást szerettem volna megtörni egy új recepttel.  Sikerült: minimális macerával egy különleges ételt kaptunk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!!Most készítettem el...isteni finom lett!!Köszönöm!!:))

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Szeretném kipróbálni ezt a receptet, viszont kezd? vagyok és már a második pontnál elakadtam. Mit jelent az, hogy a húst felszúrjuk?

Törölt felhasználó

Szia! Hegyes éles késsel hosszában végig lyukat vágunk a belsejébe amibe a tölteléket tudjuk majd beledugdosni. Ha hentesnél veszed akkor biztos szívesen megcsinálja Neked . Üdv Kiki

Törölt felhasználó

szuper a recept koszi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

juda1

Nagyon jó recept! Az illata isteni, még sül. Egy picit változtattam rajta. A húst kakukkf?vel és zsályával is bef?szereztem és a sajthoz reszeltem még mozzarellát, így kissé krémes lett a sajtos töltelék és jobban meg tudtam "tömni" a húst. Ja a paradicsomos szószt kihagytam, mert férjem nem díjazza, de öntöttem alá egy kicsi húsleves alaplét és egy kevés libazsírt, meg együtt sül újkrumpli szemekkel. Még 10 perc és kiveszem a süt?böl. :-) Köszönöm az ötletet/receptet!

hamargabi

Kedves Kiki! Elkészítettem, nagyon finom lett!!!! Köszönöm a receptet!!!! Üdv. Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek