r
Nosalty Logó

Sertésszűz párolt petrezselymes répával

StellaMelanie
Sertésszűz párolt petrezselymes répával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

369
Kalória
38.9g
Fehérje
25.7g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
329.1g
Víz
108.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8359 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    987.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2527 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    25078 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    779 micro
  • β-karotin
    1858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, és bekenjük mustárral.
  2. A felvágott petrezselyemzöldet kevés olajon felhevítjük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és puhára pároljuk.
  3. A sárgarépát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, kevés olajon félig puhára pároljuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a gombadarabokat. Sóval, borssal és egy csipet cukorral fűszerezzük. Készre pároljuk, és a végén meglocsoljuk néhány csepp balzsamecettel.
  5. A húskarikákat felhevített serpenyőben ízlés szerint megsütjük. (Magamnak 5 perc egyik oldal 3 perc másik oldal szoktam, így még nagyon puha.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Televíziós sárgaréparecept továbbfejlesztése.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...