Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajban sült szűzpecsenye

Mogyoróvajban sült szűzpecsenye
Mogyoróvajban sült szűzpecsenye
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a hús elkészítését egészen másként terveztem, de a hozzávalók hiányában abból dolgoztam, amit találtam. Egy üveg mogyoróvaj segített egy fantasztikus sült hús megalkotásában. Nem lett túl zsíros, mégis elég szaftos, és a hús megfelelően omlós ezen pác segítségével. Második alkalommal, amikor rekonstruálni szerettem volna a korábban már nagy sikert aratott főételt, már a mogyoróvajat is házilag készítettem el. 

hozzávalók / 4 adag

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

ajánlat

Akik szeretik a különleges, édeskés ízvilágot, feltétlenül ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mogyoróvaj elkészítése

  1. A mogyorót pucolás után turmixgépbe tesszük a mézzel és a sóval, majd addig turmixoljuk, míg megfelelő állagot kapunk. A mogyorót ledarálhatjuk dió, kávé vagy akár húsdaráló segítségével is, és eztán az összezúzott masszához villával jól hozzádolgozzuk a mézet és a sót. Ez esetben a mogyoróvaj tartalmazni fog ropogósabb darabokat.

Hús elkészítése

  1. A húst megtisztítás után bevágjuk.
  2. A bevágást megtöltjük a mogyoróvajjal. (Esetleg ínyencek tehetnek bele aszalt szilvát, barackot stb.)
  3. Ezután a húst kívülről is alaposan bekenjük a mogyoróvajjal.
  4. A maradék masszát a sütőtálban (jénait javaslok) a hús alá terítjük.
  5. Fedett sütőtálban 180 fokon 1 órán keresztül készre sütjük. A mogyorós szaftjával együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6cm cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 733
elküldve: 2
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye mogyoróvajjal, mogyoróvajas szűzpecsenye

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
földimogyoró 20 dkg
méz 3 ek
1 kávéskanál
sertésszűz 50 dkg