r
Nosalty Logó

Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3685 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 3470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérméket kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, és nehezék alá helyezzük nagyjából negyed órára, ez azért szükséges, mert a szűzérme rostjait a klopfolással szétverhetjük.
  2. Utána sózzuk és lisztbe forgatjuk, majd valamilyen zsiradékon, kislángon elősütjük őket (csak addig, ameddig a hús átsül és egy kis színt kap, hogy ne legyen nagyon száraz), és kiszedjük egy tányérra.
  3. A hagymát felszeleteljük, és a szűzérmék zsírján elkezdjük pirítani. Mikor félig készen van, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
  4. Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, összekeverjük a petrezselymes hagymakeverékkel és fedő nélkül készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha mindezzel megvagyunk, lisztet szórunk rá (kb 2-3 csapott ek-nyit) elkeverjük, megvárjuk míg a liszt megpirul.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, belefektetjük a hússzeleteket. Sűrűre főzzük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel higíthatjuk. Pár perc alatt összerotyogtatjuk..
  7. Tányérra, vagy tálalóedényre fektetjük a husikat, ráöntjük a mártást és esetleg kevés tejszínnel díszes csíkot húzunk rá, mellétesszük a készre főzött rizst.
  8. A rizst tehetjük különböző formákba, díszíthejük petrezselyemlevéllel, paradicsommal, paprikával.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 58272
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt legelőször az iskolai gyakorlaton készítettem el és azóta az egyik kedvencemmé vált. Mivel a szűzérme nem tartozik az olcsó húsok közé, különleges alkalmakkor készítem el, máskor karajt használok vagy csirkemellet. Néha megbolondítom azzal, hogy a hagyma előtt egy kis szalonnát pirítok, utána folytatom tovább ugyanúgy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek