Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos vagdalt malackás körettel

Márványsajtos vagdalt malackás körettel
Márványsajtos vagdalt malackás körettel
115 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában olyan rossz étvágya van a fiamnak, hogy ki kellett találnom valamit, hátha kedvet kap az evéshez! A csirkemellet szereti, a sült krumplit szereti, gondoltam nagy baj nem lehet. Nagyon örültem, mert sikerült odacsábítanom az asztalhoz. Az is a történethez tartozik, hogy jól kinevetett a malackákkal, mert mégiscsak 22 éves. Igaza volt, de az anyák már csak ilyenek.

hozzávalók / 3 adag

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

ajánlat

Nálunk rizs és sültkrumpli volt a köret, de vegyes zöldség, vagy burgonyapüré is nagyon jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  2. Ugyanígy járunk el egy másik tálban a vagdalt hozzávalóival. Az összekevert húst morzsával hintett asztalon kb 2 cm vastagon elnyomkodjuk.
  3. A tölteléket hosszúkás, rúd alakúra formáljuk, a kiterített hús közepére helyezzük, mindkét oldalról ráhajtjuk a húst és összedolgozzuk.
  4. Úgy rakjuk tepsibe, hogy az összedolgozás alulra kerüljön. Kevés olajat öntünk rá, vízzel locsolgatva rózsaszínűre sütjük.
  5. A malackákhoz a rizst puhára főzzük, leszűrjük.
  6. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a pirospaprikát, és már tesszük is rá a rizst, nehogy a paprika megégjen. Ízesítjük, majd merőkanál segítségével halmokat borítunk a tányérra.
  7. Sárgarépából kialakítjuk a füleit és az orrocskáját. Szemeiket egész borsból készítjük el.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x14 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 787
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

márványsajtos húsrolád, kéksajtos csirkemelltekercs malackás rizskörettel, csirkemell tekercs márványsajtos töltelékkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 22:10

Kedves Anci!

Vevő vagyok és a család is a rizsre, minden mennyiségben és formában na meg ízben, :-)) ,ez a mókás tálalás tutira feldobja a hangulatot, jó kedvet csinál az étkezéshez!!:-))
Látod: a fiad is megdicsérte, meg is ette, ügyes taktika volt.:-))
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-02-28 18:11

Kedves Évám !
Én is nagyon szeretem a rizst és annyiféleképpen el lehet készíteni és ahányszor
sorra kerül, szerintem meg sem lehet unni !Persze aki nem szereti, az nem tehet róla.
Puszi:Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 09:43

Kedves Anci!

Nagyon ügyes vagy, képzelőerőd előtt nincs határ, és ez fantasztikus! Az étel: szép, guszta, és aranyos is a tálalás.:-))
Ezt tutira el fogom készíteni, ha nincs ráfigyeltetve, észre sem veszem a tojást, de ügyesen megoldottan a hús töltési hiányosságát .:-)
Jön a húsvét, biztos most nyuszi vagy csibe forma is kikerekedik, esetleg bárány,....remélem, részemről várom:-)))
Szép pihenős , napsugaras napot kívánok !
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-27 15:10

Kedves Éva-Anyóca !
Ma jelenik meg estefelé a nyuszis ötlet, remélem tetszeni fog.Lehet olcsóbb, de lehet drágább kiadásban is elkészíteni !Készítsd el a malackákat is, sok sikert hozzá ! Puszi: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-02-27 08:06

Kedves Anci! Kifogyhatatlan vagy az ötletekből. Én is megpróbálkozom vele, hátha az unokáim így megeszik a rizst. Köszi a sok szépséget, amit megosztasz velünk. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-27 08:15

Kedves Piroska !
Köszönöm a kedvességed ! Próbáld ki, nálam bejött, még az én nagy fiam is evett belőle !
Ha szeretitek a céklát, annak a levével is színezhető a rizs, az orra, füle pedig készíthető
párizsiból is. Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-27 07:41

A végébe a vagdaltnak tettem egy főttojást, mert kevésnek bizonyult a töltelékem.
Gratulálok a figyelmességedhez, mert pont ezt vetted észre. Szép napot kívánok ! Üdv: Anci

669
csirkemell filé 2 db
zsemlemorzsa 2 ek
zsemle 0.5 db
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
kéksajt 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
tehéntúró 5 dkg
zsemle 0.5 db
zselatin 0.5 teáskanál
rizs 15 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sárgarépa 0.5 kis db
bors 4 szem