Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg szalonnarolád

Hideg szalonnarolád
Hideg szalonnarolád
145 perc / előkészület: 50 perc főzés: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunkban nem kis képzelőerőre van szükség a hideg kaját illetően, mert mindenre ráunnak! Azt hiszem, egy kicsit elkényeztettem őket, amióta itthon vagyok. Disznóvágáskor elég sok abálni való szalonnát tettünk a fagyasztóba, mert nagyon szeretjük. Viszont, ahogy az lenni szokott ha van, biztos, hogy nem fogy úgy. Ezért agyaltam ki ezt a változatot, de mivel így elég kövér, csak hidegen ajánlom !

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bátran ajánlok hozzá bármilyen savanyúságot, akár a spájzból, akár valami frissen elkészített káposztát, vagy vegyesen szoktam készíteni frissen: uborka, káposzta, paprika, paradicsomból, nagyon finom ! Friss, ropogós zöldségekkel is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kuktában jó félig megfőzzük a szalonnát egyben. A főzővízbe tesszük az egyik eldarabolt vöröshagymát, és 2-3 fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sót, ételízesítőt.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerinti fűszerekkel átfűszerezzük. (A szalonna bírja, de hidegen veszít is a fűszerezettségéből.)
  3. Betöltjük a fasírthússal, feltekerjük, átkötözzük, mint a szalámit.
  4. Olajozott tepsibe tesszük, a  külsejét is átfűszerezzük, mellészeljük a másik vöröshagymát és a két gerezd fokhagymát. Öntsünk alá egy pohárnyit a szalonna főzőlevéből, ha kell, többet is.
  5. Sütőben sütjük, amíg a bőre ropogós pirosra sül.
  6. Hűtés után fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnatekercs, fasírttal töltött szalonnarolád

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehkat
fehkat / fehkat Thu, 2012-03-01 21:36

Hát, kedves Anci, végre elkészült a próbamunka, és a fiúk szó szerint ölre mentek érte.
Ma már tripla adaggal indultam - a családi béke mindennél fontosabb...
Még egyszer köszi ezt a remek ötletet! És várom az újabb gasztronómiai ötletelésedet.
üdv:
Kati

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-03-02 07:30

Kedves fehkat !
Igazán örülök a sikerednek és köszönöm, hogy visszajeleztél !
Így látom én is a családi béke fontosságát, " mindennél fontosabb...."
Szeretettel üdvözöllek a fiúkkal együtt: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-11-19 09:31

Kedves Bertalucia !
Igen a töltelék zsömlével bekevert fasírt hús. Vigyázz,mert zsíros!
Ezért írtam mindenkinek, hogy főleg hidegen ajánlom.
A kevésbé zsírossága érdekében legközelebb én is szedek le a
szalonna vastagságából. Köszönöm a kedvességed,
szép napot kívánok neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-11-19 09:26

kedves fehkat !
Jaj de aranyos vagy ! Ha jó pirosra sütöd, tényleg ropogós lesz a bőre.
Ne legyen túl vastag a szalonna, mert zsíros, nem sül ki úgy a zsírja, mint a tepertőnek !
Mindenképp hidegen ajánlom, savanyúsággal ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-11-19 09:21

Kedves csocsóka !
Nem lesz baj,ha kicsit vékonyabb lesz a szalonna, amit veszel, nekem ilyen volt itthon.
Sajnálom, hogy nem vettem le a szalonna vastagságából, de legközelebb úgy készítem.
Mint leírtam, ez elég zsíros, azért ajánlottam hidegen.
Feltétlenül kell hozzá egy kis finom savanyúság.
Köszönöm a kedvességed és szép napot kívánok: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-11-19 09:17

Kedves illesera !
Igen fokhagyma, só, bors, de bármilyen fűszerrel bedörzsölheted, ízlés szerint.
A fasírt hús, rendes fasírtfűszerezéssel készült, kevés áztatott zsömlével,
én nem tettem bele törtpaprikát, van aki tesz. A megjelölt hőfokon sütöm,
míg a bőre piros nem lesz, akkorra a fasírt hús is megsül.
Én hűtve ajánlom, mert sajnos mindenképpen zsíros !Üdv: Anci

Bertalucia
Bertalucia Fri, 2011-11-18 22:51

Ez fantasztikusan néz ki . Gratula a fantáziádhoz. A töltelék rendesen zsömlével bekevert darált hús.?
Üdv: Bertalucia

fehkat
fehkat / fehkat Fri, 2011-11-18 21:53

Kedves Anci!
Imádom a konyhádat! És tényleg ropogós lesz a bőre?
Üdv: Kati

csocsóka
csocsóka Fri, 2011-11-18 19:59

De gyönyörűséges! Már csak egy kis hasaalja szalonnát kell beszereznem nagyon gyorsan,és elkészítem !
Köszönöm a receptet! puszi: Csocsóka

illesera
illesera Fri, 2011-11-18 19:48

Hú , kedves Anci , ez aztán az ütős étek !
Nagyon szeretjük mi is az abált szalonnát, ezt a változatot is ki fogom próbálni ! ( a bolti felvágottak nálunk szóba sem jöhetnek! ) Kérdésem annyi lenne, hogy te mivel, s hogyan fűszerezed a kihűlt szalonnát ? Só, bors, fokhagyma ...? illetve kb. mennyi ideig sütöd a tekercset, hogy belül a fasírthús is alaposan átsüljön ?
Köszönöm a receptet, nagyon jó ötlet ! :))))
Üdv
Era

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-11-18 16:59

Köszönöm kedves Marcsi !
Elég zsíros, nehéz, csak hidegen ajánlott, szerintem.
De van aki melegen is szereti.
A változatosság miatt lett kitalálva.
Most nem kell a családomnak a szalonna abálva,
mert most van a fagyóba neki való.
Biztos ismerős ez a dolog neked is.
Szép estét kívánok ! Anci

1322
tokaszalonna 70 dkg
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprika 10 g
napraforgó olaj 1 ek