r
Nosalty Logó

Csirkerolád kacsamájjal töltve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Csirkerolád kacsamájjal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2489 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1877.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9034 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 623 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3151 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36137 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    165 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2382 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 2489 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet egy centi vastag szeletekre nyitjuk. Sózzuk, és kicsit kiklopfoljuk.
  2. Téglalap nagyságot kell elérni, kb. 30x15 cm-t, oly módon, hogy alufóliát kiterítünk, bacon szalonnákat egymás mellé lefektetjük, erre rakjuk a mell szeleteket egymás mellé.
  3. A hagymát apróra vágjuk, libazsíron megfonnyasztjuk. A májat apró darabokra vágjuk, 2x2 cm kockákra, és hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
  4. A májtölteléket egy csíkban, középen a mellszeletekre rakjuk, a mell egyik oldalról elkezdjük feltekerni, fontos, hogy szorosan csavarjuk.
  5. Sütőben 170 fokon 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkerolád kacsamájjal töltve
Friedrich Antal 76 recept

A csirkemell egy egyszerű ízű hús, érdemes tölteni pikáns töltelékkel, ez is egy ilyen recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.