r
Nosalty Logó

Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült cékla

Marinád (pác)

Öntet & összeállítás

Összesen 497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült cékla

Marinád (pác)

Öntet & összeállítás

Összesen 2983 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült cékla

Marinád (pác)

Öntet & összeállítás

Összesen 105 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5109 micro
Összesen 497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6552.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    3265 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    964 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1498 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30654 micro
Összesen 2983 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Sült cékla

Marinád (pác)

Öntet & összeállítás

Elkészítés

Sült cékla

  1. A céklákat érdemes sütés előtt megpucolni, de a bevállalósak sütés után is megtehetik.
  2. Egy tűzálló edényt kibélelünk alufóliával, belehelyezzük a céklákat, meglocsoljuk az olajjal, a vízzel és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Teljesen betakarjuk a fóliával, és 200-220 fokos sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a marinádot, a dresszinget, és előkészítjük a többi hozzávalót is.
  5. Miután megsültek a céklák (tűpróbával ellenőrizzük), hagyjuk kicsit hűlni őket, majd vágjuk cikkekre (vagy tetszőleges formájúra).

Marinád (pác)

  1. A narancslevet összekeverjük a többi hozzávalóval, a még langyos céklacikkeket belehalmozzuk, és hagyjuk benne állni egy darabig.

Öntet & összeállítás

  1. A dresszinghez a hozzávalókat simára keverjük egy kisebb tálkában. (Almaecet, mustár, olívaolaj, méz, narancshéj, fűszerek.)
  2. A radicchio leveleit elrendezzük egy nagy tálon rusztikusan, erre tesszük a marinált céklaszeleteket egyenletesen elosztva (nem baj, ha a pácból is kerül a salátára). Megszórjuk morzsolt kecskesajttal, durvára vágott dióval és gránátalmamagokkal.
  3. Nyakon öntjük a dresszinggel, és tálalhatjuk is. Hidegen vagy langyosan, köretnek vagy önmagában is szuper fogás.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 236
  • Össznézettség: 851
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Ajánló

Sült húsokhoz köretként vagy előételként, önmagában is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval
Gerzsenyi Flóra 131 recept

Íme egy kiadós sültcékla-saláta, amelynek elkészítése nem igényel túl sok figyelmet, de különösebb szakértői tudást sem, cserébe baromi látványosan néz ki, és elképesztően finom, harmonikus ízvilágú fogás. Céklaimádók, figyelem, ez lesz az új kedvenc receptetek!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Sült cékla

Marinád (pác)

Öntet & összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek