Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marharolád zöldfűszeres tésztával

Marharolád zöldfűszeres tésztával
Marharolád zöldfűszeres tésztával
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a szakácstanfolyamra gyakoroltam a vizsgaételeket, beszereztem némi felsált, hogy tudjam, milyen az íze, hogy "viselkedik". Ez lett belőle :)

hozzávalók / 4 adag

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhaszeleteket fél centisre klopfoljuk, sóval és frissen őrölt borssal meghintjük.
  2. Ráfektetjük a bacon-szeleteket, vékonyan rájuk karikázzuk a hagymákat, az uborkát gyufametéltre vágjuk, ezt is rátesszük. Végül megszórjuk pirospaprikával.
  3. A hosszabbik széleket felhajtjuk, az egyik rövid oldalnál kezdve feltekerjük. Hústűvel összefogjuk, vagy formára kötözzük, megforgatjuk a lisztben.
  4. Az olajat felforrósítjuk, a roládok minden oldalát elősütjük, majd kivesszük.
  5. A sárgarépát, zellert, fehérrépát és a fokhagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  6. Beleszórjuk a húsok helyére, jól lepirítjuk.
  7. Hozzákeverjük a paradicsompürét, ezt is kevergetjük, míg kicsit megbarnul. Ekkor felöntjük az alaplével és a vörösborral, beledobjuk a kakukkfűágat. Visszatesszük a roládokat, és időnként megforgatva puhára pároljuk (kb. másfél-két óra). Ha elfogyna a folyadék, vízzel pótoljuk.
  8. Közben a bazsalikomot az olívaolajjal és egy nagy csipet sóval összeturmixoljuk (hűtőben nagyon sokáig eláll). A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk 4-5 ek bazsalikomos olajjal.
  9. Tálaláskor a roládokat óvatosan felkarikázzuk, elrendezzük a zöldfűszeres tésztán.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahúsos tekercsek zöldfűszeres tésztával, marhafelsál tekercsek tésztával, felsál tekercsek tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

980
marhafelsál 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 8 szelet
vöröshagyma 1 nagy db
csemegeuborka 3 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 3 csapott ek
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
fehérrépa 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
póréhagyma 0.5 db
alaplé 5 dl
vörösbor 2 dl
sűrített paradicsom 0.5 ek
kakukkfű 1 szál
tagliatelle 25 dkg
olívaolaj 1 dl
bazsalikom 1 csokor
1 csipet