r
Nosalty Logó

Almával töltött sertésrolád pirított kelbimbóval és zellerpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Almával töltött sertésrolád pirított kelbimbóval és zellerpürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sertésrolád

Köretek

Összesen 3390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sertésrolád

Köretek

Összesen 13561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Sertésrolád

Köretek

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2084 micro
Összesen 3390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328.2 g

Zsír

  • Összesen
    1100.6 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    532 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    366 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10471.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    4293 mg
  • Nátrium
    3564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    375 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    1114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2264 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8334 micro
Összesen 13561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 298 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sertésrolád

Köretek

Elkészítés

Sertésrolád

  1. A töltelékhez a finomra vágott hagymát a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaján lepirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt, kinyomkodott almákat, sózzuk, borsozzuk, és összepároljuk. Ezt követően egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a vörös áfonyát és a petrezselymet, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és frissen tartó fóliára tesszük, szorosan egymás mellé. A szeletekre kenjük a tölteléket, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük állni.
  3. A tekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. Utóbbi két műveletet megismételhetjük, így stabilabb lesz a panír.
  4. 175 fokra felmelegített sütőolajban gyakran forgatva, és olajjal locsolgatva megsütjük a rolád minden oldalát (15-20 perc), majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük, és a kétféle körettel tálaljuk.

Köretek

  1. A zellert meghámozzuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vagdossuk. Egy fóliával bélelt sütőtálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és jól meglocsoljuk 4-5 evőkanál Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal. Becsomagoljuk, majd forró sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük.
  2. Miután megsült, langyos tejszínnel és reszelt szerecsendióval simára turmixoljuk. Tálalásig félretesszük.
  3. A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Két evőkanál Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajon, sóval-borssal ízesítve enyhén lepirítjuk. Tálalásig félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 422
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almával töltött sertésrolád pirított kelbimbóval és zellerpürével
Vénusz 71 recept

Íme egy költséghatékony, ám annál izgalmasabb ünnepi recept (nem csak karácsonyra): almás-áfonyás töltelékkel göngyölt sertésrolád rántva, kétféle csodás körettel. Garantált sikere lesz, ráadásul előre is dolgozhatunk vele, és tálalás előtt frissen összeállíthatjuk. A sertés szaftos, a töltelék édes és krémes, a panír extrán ropogós, a zöldségköretek pedig változatosak és ízletesek. A hús önmagában egy bőséges hidegtálon is megállja a helyét. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

Sertésrolád

Köretek

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek