Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás sült-főtt csirkemellsonka

Fokhagymás sült-főtt csirkemellsonka
Fokhagymás sült-főtt csirkemellsonka
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a boltit, és így olyanra fűszerezhetem, amilyenhez épp kedvem van. Pulykamellből is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mehet bele borsó, répakocka, paprikakocka, ami szimpatikus, és mindenféle fűszerek, ízlés szerint. Ha nincs aprítónk vagy darálónk, vágjunk vékony szeletekre a húst, ezt fűszerezzük, és tekerjük fel jó szorosan, és kötözzük át.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, a sóval, borssal és a fokhagymával aprítóban felaprítjuk.
  2. Főzőzacskóba (BPA mentes, de 100 fok alatt "elvileg" az alufólia is biztonságos) csomagoljuk a kívánt formában (téglalap, rúd, gombóc, ami szimpatikus) jó szorosan, hogy ne maradjon benne levegő. A végeit jól lezárjuk, és 70-75 fokos vízben (fedje el) egy órát főzzük
  3. Ha kész, sütőpapíron, már a csomagolás nélkül (ha nem hőálló) még 20-30 percre betesszük a sütőbe 180 fokra, és 5-10 percenként kicsit forgatunk rajta.
  4. Ha ez is kész, egy villával megfogjuk, és a paprikával körbeszitáljuk (vagy más szimpatikus fűszerrel), hűtőben pár napig eláll, mi hidegen fogyasztjuk, úgy szebben vágható :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie Stewart Baxter

Mióta szakács: 2014.02.01.
13 recept

egyéb elnevezések

csirkemellsonka, csirkesonka, csirkerolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

116
csirkemell filé 400 g
fokhagyma 1 gerezd
1 tk
bors 1 tk
fűszerpaprika 0 ízlés szerint