Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános tarjatekercsek

Padlizsános tarjatekercsek
Padlizsános tarjatekercsek
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsános tarja ebben a formájában nem más, mint juhtúróval megrakott grillezett padlizsánszeletek tarjába tekerve, vékony szalonnaszeletbe göngyölve és lecsós rizságyon megsütve. Egyszerű, laktató étel, a hússal együtt a köret is elkészül.
Az étel készítéséről további fotók itt találhatóak.

hozzávalók / 4 adag

A tarjához

A lecsós rizskörethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott padlizsánt hosszában 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. 6 nagyobb szeletet megkenünk olívaolajjal, és előmelegített grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
  2. A tarjaszeleteket gyengén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
  3. A hússzeletekre fektetünk 1-1 grillezett padlizsánt, amelyre juhtúrót szórunk, és együtt feltekerjük, majd szalonnába göngyöljük. Ha szükséges, hústűvel megtűzzük.
  4. A lecsós rizskörethez a megtisztított hagymát felszeleteljük, és a zsíron megdinszteljük.
  5. A paprikát felszeleteljük, és a hagymához adjuk, majd fedő alatt főzzük tovább. 5-6 perc főzés után a lecsóhoz adjuk a felszeletelt paradicsomot és végül a rizst is. (Ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá.)
  6. További 5-6 perc főzés után a félig kész lecsós rizsköretet egy fedeles sütőtálba vagy más sütőben használható edénybe öntjük, elegyengetjük, rárakosgatjuk a padlizsános tarjatekercseket, lefedjük az edényt, és előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (Ha a rizs nagyon felszívná a vizet sülés közben, pótoljuk.)
  7. 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk a padlizsános tarját.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 839
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós-padlizsános tarjatekercsek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-02 12:09

Én is a Tiedet, hmmmmm, mindig összefut a számban a nyál, hmmmmmmm Ízes kalandok, vajon mi fog rám várni?:()

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sat, 2010-10-02 10:01

Köszi Mézescsupur! (Nagyon szeretem a neved, mindig vidám leszek tőle:)))
Aki nagyon szereti a padlizsánt a lecsóba is tehet....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-02 00:02

Nagyon ígéretes!

735
sertéstarja 60 dkg
padlizsán 1 db
füstölt szalonna 10 dkg
juhtúró 8 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
paprika 9 közepes db
paradicsom 4 közepes db
rizs 8 dkg
mangalica zsír 1 ek
0 ízlés szerint