r
Nosalty Logó

Marhalábszár zöldségágyon sütve

Pogácsa
Marhalábszár zöldségágyon sütve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

623
Kalória
78.8g
Fehérje
20.9g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
443.5g
Víz
151.6g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    443.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3073 micro
Összesen 1248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben 1-1 kanál olívát és vajat olvasztunk, ezen a hús mindkét oldalát 4-5 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, lefedjük.
  2. A serpenyőben fedő alatt 15-20 percig kis lángon megpároljuk a feldarabolt zöldségeket.
  3. Egy fedeles cserépedénybe rakjuk a megpárolt zöldséget, ráhelyezzük a húst, felöntjük az alaplével. Egy nagyobb darab sütőpapírt összegyűrünk, bevizezzük, rárakjuk az edényre, majd ráhelyezzük a fedelét is.
  4. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fedelét és a papírt, és visszarakjuk a sütőbe, hogy kicsit besűrűsödjön a zöldségalap. 20 perc után óvatosan megfordítjuk a húst, és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. A húst tálra rakjuk, fóliával lefedve pihentetjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal. A mártáshoz a puhára párolódott zöldséget botmixerrel összetörjük, elvileg még vajat is kellett volna hozzáadni, de túl zsírosnak éreztem volna, enélkül is jóízű volt.
  6. A húsra rákanalazzuk a petrezselymes citromhéjat,és a mártással körítve, főtt krumplival tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 160 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyönyörű, csontos marhalábszár-szeletet vettem. Hosszan keresgéltem a neten, végül a divány.hu oldalon találtam egy hosszan sült marhalábszár receptet, ez volt az alap. Sajnos kifelejtettem az eredeti receptből a kakukkfüvet és a bort, de így is remek, ízletes, puha, finom lett a hús. 

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...