Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Argentin steak chimichurrival

Argentin steak chimichurrival
Argentin steak chimichurrival
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A steak sütése, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, nem egy egyszerű feladat. Ismerni kell a húst, megfelelő hőfokot kell használni, mert pillanatokon múlik, hogy egy fantasztikus, egy elmegy, vagy egy hát ezt legközelebb inkább ne típusú vacsorát készítünk. Most argentin barátnőm volt a segítségemre, és az ő tanácsaira muszáj hallgatnom - a marha elkészítése a vérében van!

A chimichurri pedig egy argentin szósz friss fűszernövényekből, fokhagymából, olívaolajból és borecetből. Hivatalosan a steak kísérője, de Carina szerint az empanadastól kezdve bármilyen sós ételt mártogathatunk bele.

hozzávalók / 4 adag

A chimichurrihoz

A steakhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A chimichurrihoz

  1. A fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük.
  2. Befőttes üvegbe tesszük az egészet, és leöntjük az olajjal és a borecetekkel, sózzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, várunk pár órát, aztán vetjük csak rá magunkat.
  4. Figyelem, hűtőben jó egy hétig eláll, de a fokhagyma íze egyre erőteljesebb lesz benne, így ha előre készítjük, érdemes egy gerezddel kevesebbet tenni, nehogy elnyomja a többi ízt.

A steakhez

  1. A húst letörölgetjük papírkendővel, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát. A rostok szeretik.:) A húst nem sózzuk és borsozzuk előre!
  2. Egy öntöttvas serpenyőbe teszünk egy kanál olívaolajat, és nagy lángon megmelegítjük. A steaket MOST sózzuk és borsozzuk, kicsit bele is nyomkodhatjuk.
  3. Mostantól több dologtól függ, hogyan folytatjuk, leginkább attól, hogy mennyire akarjuk átsütni, illetve milyen vastag a húsunk. Egy kb. két-két és fél centi átmérőjű hús oldalanként 3 perc alatt lesz véres, 4-5 perc alatt félig átsült, és 8 perc alatt jól átsült. Ha a hús vékonyabb vagy vastagabb, az idő módosul, és természetesen a hús minősége is befolyásolja, hogy mennyi időre van szüksége. Mindenesetre a művelethez a legvastagabb falú, legnehezebb serpenyőnket használjuk!
  4. Ha kész, tegyük vágódeszkára, és jó 10 percig hagyjuk pihenni. Végül vágjuk fel, és a zöldsalátával, chimichurrival tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

argentin steak fűszeres öntettel, argentin steak, steak fűszeres szósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 10 szál
oregánó 10 szál
rozmaring 10 szál
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
vörösborecet 0.5 dl
fehérborecet 0.5 dl
0 ízlés szerint
marha hátszín 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint