r
Nosalty Logó

Marhalábszár kakukkfüves zöldségágyon

Pogácsa
Marhalábszár kakukkfüves zöldségágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

504
Kalória
56.6g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
304.5g
Víz
97.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3062 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834.9 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12247 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A húsok mindkét oldalát megkenjük olajjal és mustárral, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap nagyobb darabokra aprítjuk a zöldségeket, nyolc cikkbe vágjuk a hagymát, felszeleteljük a fokhagymát. Egy fedeles serpenyőt jól felforrósítunk, kevés olíván a húsok mindkét oldalát erősen lepirítjuk, egy tálba kiszedjük.
  3. A serpenyőbe beledobáljuk az összes zöldséget, ráfektetjük a szeleteket, közéjük dugdossuk a babérleveleket, rárakjuk a kakukkfűágakat, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul a hús. A hús szaftját időnként kóstolgassuk, egy keveset sózzuk.
  4. Időnként rázogatjuk, óvatosan kevergetjük, megfordítjuk a húsokat, ha kell, pótoljuk az alaplevet.
  5. A végén nagyon finom, sűrű szaftja lesz, a húst szinte nem is kell késsel vágni, annyira puha lett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

Nagyon szép marhalábszárat vettem, az egyik csomag csontos volt, a másik csont nélküli. Esett az eső a Balatonon, bőven volt időm elszöszölni az ebéddel.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek