Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös(boros)csirke

Vörös(boros)csirke
Vörös(boros)csirke
95 perc / előkészület: 5 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam egyet és kipróbáltam milyen lenne vörösborban párolni a csirkehúst és nem a hagyományos módón, fehérborban. A végeredmény magasan felűlmúlta az elképzeléseimet. Nagyon finom lett. És a szaft a végére besűrüsödött és pecsenye jellegű lett.  :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével kínáljuk!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokról leszedjük a bőrt sé megmossuk.
  2. Egy nagy wokba vagy teflonos serpenyőbe beletesszük az összes hozzávalót és elkezdjük főzni.
  3. Amikor felforr, a gázt kisebbre vesszük, a serpenyőt letakarjuk és kb. másfél óráig főzzük. Kb. 15 percenként a husokat megfordítjuk és az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  4. A végére hagyjuk a szaftot a felére elfőni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros csirke, csirke vörösborral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

782
csirke felsőcomb 8 db
száraz vörösbor 2.5 dl
olívaolaj 1 dl
vaj 3 ek
bazsalikom 1 tk
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
szárnyas fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint