Sertéslapocka knédlivel és káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sertéslapockához
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A dinsztelt káposztához
-
175g savanyú káposzta33 kcal
-
35 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g ecet0 kcal
A burgonyás knédlihez
-
250g burgonya144 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1071
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sertéslapockához
-
800g sertéslapocka1888 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A dinsztelt káposztához
-
700g savanyú káposzta133 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g ecet2 kcal
A burgonyás knédlihez
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4286
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sertéslapockához
-
23g sertéslapocka54 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5.8g alaplé0 kcal
-
0.4g mangalica zsír4 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
A dinsztelt káposztához
-
20.1g savanyú káposzta4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
A burgonyás knédlihez
-
28.8g burgonya17 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
123
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2506.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 536.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
1071
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.8 g
Zsír
-
Összesen 188.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10027.5 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 2580 mg
-
Nátrium 5987 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2147.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 262 mg
-
D vitamin: 655 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 463 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2679 micro
Összesen
4286
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A sertéslapockához
-
800 g sertéslapocka
-
só ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
A dinsztelt káposztához
A burgonyás knédlihez
-
300 g finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A sertéslapockához
- A húst megmossuk és megszárítjuk. Megszórjuk köménnyel és sóval, majd kizsírozott sütőedénybe tesszük és megszórjuk apróra vágott hagymával is.
- Felöntjük vízzel/ húslevessel, és szafttal néha locsolgatva (hogy ki ne száradjon a teteje) addig sütjük, míg megpuhul, a külseje pedig szépen megpirul. A kisült szaftot behabarhatjuk liszttel (de nem muszáj).
- Míg sül a hús, elkészítjük a káposztát. Olajon megpirítjuk a hagymát, és rászórjuk a cukrot, picit karamellizáljuk. Rárakjuk a feldarabolt fejes káposztát, keverjük és felöntjük kb. 2 dl vízzel.
- Lefedve puhulásig pároljuk (kb. 20 perc). Ecetet öntünk hozzá, megkeverjük. Kóstolás után, ha kell, még ízesítjük (cukor, ecet).
- A knédlihez a burgonyát héjában megfőzzük (legjobb még előző este). Mikor kihűlt, meghámozzuk és lereszeljük vagy áttörjük.
- Hozzáadjuk a sót, tojást és lisztet. Összedolgozzuk, szükség szerint adhatunk hozzá még lisztet. Sima, sűrű masszát kapunk.
- Az edény nagyságától függően 2-3 darab knédlit formázunk belőle, leöntjük annyi sós, forró vízzel, amennyi ellepi. Megfőzzük (20-25 perc), tűpróbával ellenőrizzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19729
- Feltöltés dátuma: 2010. október 11.
Ajánló
Ezt az élesztős knédlit is el lehet készíteni hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Ez egy cseh étel, de itt, Szlovákiában is gyakran készítjük.