r
Nosalty Logó

Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal

z1
Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A szalvétagombóchoz

1718
Kalória
129.8g
Fehérje
139.3g
Szénhidrát
58.7g
Zsír
260.1g
Víz
461g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A szalvétagombóchoz

Összesen 1718 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A szalvétagombóchoz

Összesen 3432 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A szalvétagombóchoz

Összesen 164 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    4195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 1718 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    8390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    3015 micro
Összesen 3432 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A szikkadt zsemlét kockázzuk, a sütőben megpirítjuk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. Majd kevés lisztben körbeforgatjuk.
  3. A hagymát, a fokhagymát, a répát tisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. Egy fedeles serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, rajta a marhafarkakat szépen körbepirítjuk.
  5. Ha már majdnem kész, mellédobjuk a zöldségeket, kicsit pirítjuk, majd mellé tesszük a paradicsompürét, és azzal tovább pirítjuk.
  6. Ha megpirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a fél chilit, felöntjük kevés vízzel és a doboz sörrel, és a fedelét visszarakava, betesszük a sütőbe, ahol készre, vajpuhára pároljuk.
  7. Ha elfő a leve utána öntünk sörrel. :(
  8. Közben a pirított zsemlekockákat liszttel, a tojás sárgájával, a tejjel, a vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval összedolgozzuk. Pihentetjük.
  9. Kb. 25 perc múlva habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan beledolgozzuk a gombócmasszába.
  10. Beletöltjük egy kisebb, kiolajozott tálba, folpack-kal becsomagoljuk, és gőzben kb. 1 óra alatt készre pároljuk.
  11. Tálaljuk a marhafarokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy jó doboz cseh sörömet áldoztam az akcióra!

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek