Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal

Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal
Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó doboz cseh sörömet áldoztam az akcióra!

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A szalvétagombóchoz

ajánlat

Mi más?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt zsemlét kockázzuk, a sütőben megpirítjuk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. Majd kevés lisztben körbeforgatjuk.
  3. A hagymát, a fokhagymát, a répát tisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. Egy fedeles serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, rajta a marhafarkakat szépen körbepirítjuk.
  5. Ha már majdnem kész, mellédobjuk a zöldségeket, kicsit pirítjuk, majd mellé tesszük a paradicsompürét, és azzal tovább pirítjuk.
  6. Ha megpirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a fél chilit, felöntjük kevés vízzel és a doboz sörrel, és a fedelét visszarakava, betesszük a sütőbe, ahol készre, vajpuhára pároljuk.
  7. Ha elfő a leve utána öntünk sörrel.  :(
  8. Közben a pirított zsemlekockákat liszttel, a tojás sárgájával, a tejjel, a vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval összedolgozzuk. Pihentetjük.
  9. Kb. 25 perc múlva habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan beledolgozzuk a gombócmasszába.
  10. Beletöltjük egy kisebb, kiolajozott tálba, folpack-kal becsomagoljuk, és gőzben kb. 1 óra alatt készre pároljuk.
  11. Tálaljuk a marhafarokkal.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörös marhahús zsemlegombóccal, pácolt marhahús gombóccal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-04-11 17:19

áááá,éjszakai műszak után írtam,bocsi,valóban elírtam,de vicces,szeretem magam,mindig meg tudom nevettetni saját magamat is:)
Zska

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-04-11 06:57

aham.
:)
sosem láttam még húspultban sem,vagy csak nem figyeltem:)
Majd megyek is:..."jó napot kívánok,egy kiló marhanyakat kérek szépen..":)
Zska

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 12:15

Te Zsuzsi!
Az a marha másik vége.
Konkrétan az eleje.
...itt pedig a végéről beszélünk.
Z.

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-04-10 21:18

A tv káros hatással van rám:)
Ja igen,szoktunk marhát enni,de marhafarkat sztem még én nem ettem,sok hús van azon?vagy hogyan képzeljem el?

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 03:39

Hát úgy ahogy ott látod.
Középen az a fehér a csigolyacsont és körülötte pedig van a hús.
Azt kell megenni:)
Z.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-04-10 11:41

Mi más?! Egy másik üveg sör!:))) Emellé tényleg nem kell több! Még nem készítettem ökörfarokból ételt, ideje lesz ezt is kipróbálni. Ez jó lehetőség! A legjobbakat: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Sun, 2011-04-10 14:22

Szia !
Nagyon finom a marhafarok, ha levesnek, ha másnak készíted el.
Ereszd el a fantáziád.
Jó szórakozást, ééééééééééééééés...
...sörözgetést:)
Z.

1718
marhafarok 1 kg
barna cukor 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
sűrített paradicsom 5 g
kakukkfű 2 szál
chili 0.5 db
sör 3 dl
finomliszt 2 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
tej 2 dl
petrezselyem 1 csokor
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál