Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos clanger

Marhahúsos clanger
Marhahúsos clanger
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában is feledésbe merült a Cornish Pastryvel közeli rokonságban álló töltött tésztaféle. Nemrég lett újra felfedezve. Bedfordshire megyéből származik. Az egyik felébe marhahúst a másikba körtét tekernek bele, így a főétel és desszert is megoldva. Nem kell aggódni, a két ízvilág nem keveredik össze.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

ajánlat

Kirándulásra kitűnő. Eláll pár napig, de légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelékhez

  1. Az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. Az olajban 3-5 perc alatt üvegesre pirítjuk.
  2. A marhahúst kis kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk és néha kevergetve sütjük további 5 percig.
  3. A sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A marhahúsos hagymához adjuk.
  4. A leveskockát elkeverjük a 2dl forró vízben és a marhahúsra öntjük. Beleszórjuk a fűszereket a só kivételével. Kb. fél óra alatt magas lángon megfőzzük fedő nélkül, hogy a lé elpárologjon. Ekkor megsózzuk. Félretesszük.
  5. A körtéket kicsumázzuk és felkockázzuk. Félretesszük.

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  2. Belegyúrjuk a vajat és annyi vizet, hogy nem ragadós, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Egy-két evőkanál lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá, ha szükséges.)
  3. Fél centi vastag, téglalap alakú tésztává nyújtjuk.
  4. Kb. 15cm x 8cm-es darabokra vágjuk, nekem 9 db lett.

Összeállítás

  1. A tészta széleit másfél centis szélességben üresen hagyjuk. Ezt a részt kicsit felvert tojással megkenjük.
  2. A tésztákon elosztjuk a marhahúsos keveréket egyik végükben, a másikban a feldarabolt körtét.
  3. A széleket összecsipkedjük. Ezt a műveletet kétszer is meg kell ismételni, mert nem nagyon hajlandó a tészta összeragadni. De legyünk türelmesek és kitartóak!
  4. Egy gáztepsire fektetjük őket, az összecsipkedett felükkel felfelé tettem én, de meg is fordíthatjuk őket, csak óvatosan, a tészta puha!
  5. A maradék fevert tojással megkenjük a tetejüket és 45 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 236
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

töltött tészta, marhahús tésztában, két fogás egyben, körtés-marhás batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
finomliszt 350 g
sütőpor 1 csomag
sertésháj 100 g
vaj 60 g
tojás 1 db
víz 1.5 dl
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
marhahús 500 g
víz 2 dl
leveskocka 1 db
sárgarépa 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 késhegynyi
kakukkfű 1 késhegynyi
majoranna 1 késhegynyi
petrezselyem 1 késhegynyi
zsálya 1 késhegynyi
körte 2 közepes db
tojás 1 db