Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sonkás-sajtos kifli

Füstölt sonkás-sajtos kifli
Füstölt sonkás-sajtos kifli
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felkeltem, és ezt szerettem volna reggelire. Kreáltam egy gyors receptet. 16 db kifli lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

  • 40 g vaj (megolvasztva)

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk,1 dl-t elveszünk belőle, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztős tejet, a maradék langyos tejet, végül az olvasztott vajat. Szépen kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. Ezalatt a sajtot és a sonkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk.
  5. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, mindegyiket vékony, kör alakúra nyújtjuk. Majd 4 cikkbe vágjuk.
  6. Megkenjük őket vékonyan olvasztott vajjal. A szélesebb részére teszünk a sonkából és a sajtból, majd feltekerjük, vagyis kiflivé formázzuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is megkenjük az olvasztott vajjal, majd tetszés szerint sózzuk vagy nem sózzuk a tetejét. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
  8. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 959
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarjás-sajtos kifli, töltött sós kifli, füstölt sonkával és sajttal töltött kiflik

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-10 14:47

Megcsináltam, ma reggel, kár, hogy nem az eszemre hallgattam, és nem első nekifutásra két adaggal indítottam, ahogy általában a csodásnak ígérkező recepteknél teszem,...mert holnap ilyet szeretne a két csemete tízóraira, és ezért estére készítem újra.:-)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-04-04 21:09

Most olvasom az írást,így megkésve,de válaszolok iziben:)Nagyon örülök,hogy ízlett a kis családodnak.Remélem jól teltek az ünnepek!Üdv:Merci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-05 07:47

Kedves Mercedes!

Köszönöm: jól, végre nem esett semmi, a hó elolvadt, és egész nap kicsit ugyan, de sütött a nap, még a kedvünk is jobb volt! :)

Már nagyon ránk férne az az igazi tavasz! :D
Ezt a finomságot elég sűrűn készítem, a család nagy örömére! :)

Szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

628
finomliszt 60 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
vaj 50 g
cukor 1 csapott ek
2 tk
füstölt-főtt tarja 10 dkg
sajt 10 dkg
vaj 40 g
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg