r
Nosalty Logó

Lala kifli újratöltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabó Éva
Lala kifli újratöltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3903.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15613.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2713 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    920 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    8779 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 4781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 ek tej
  • 15 dkg mák (vagy szezámmag, lenmag, kömény tetszés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belekeverjük a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a por állagú hozzávalókat, a liszteket összevegyítjük a fűszerekkel és egymással is.
  2. A fűszeres liszthez öntjük a felfuttatott élesztős tejet, a joghurtot, az olajat, a tojást, kelt tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha kész, pár csepp olajjal megöntözzük, körbeforgatjuk a tálban, így nem ragad oda. Folpackkal letakarjuk, majd konyharuhával is, meleg helyen duplájára kelesztjük (hőmérséklettől függően 30-60 perc).
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, és ezután kezdhetünk formázni. Én 4 darabba vágtam, mindből másféle formát készítettem. Az egyik negyedből minizsemlék, a másikból csokornyakkendők, a harmadikból kiflik, a negyedikből görcsök születtek, a maradékból pedig fontam egy kalácsot, és kör alakot formáztam belőle.
  5. De persze lehet simán csak egyféle formákat csinálni, mint a neve is mutatja, kifliket. Ehhez a tésztát 8 darabba vágjuk. A bucikat fél centi vastagságú köralakra nyújtjuk,16 egyenlő részre osztjuk,és az így kapott háromszögeket az alaptól feltekerjük,a csúcsuk felé, jó szorosan. Ezt a tészta elfogyásáig ismételjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, tetejüket megkenjük tejjel, és megszórjuk tetszés szerinti maggal, kb. fél órát kelesztjük.
  7. Jól előmelegített sütőben megsütjük őket. A kiflik, a görcsök és a csokornyakkendők 12 perc alatt, a mini zsemlék 15, míg a kalács 13 perc alatt készült el.
  8. Mártogatóssal vagy önmagában kínáljuk. A mini zsemlék kiválóan alkalmasak mini szendvicsekként, egy szelet szalámival, sajttal, paradicsommal..ízesek, háziak és ráadásnak még dekoratívak is..szerintem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6892
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

A hamarosan felkerülő fokhagymás uborkasaláta rendkívül jól menne hozzá, vagy az imént már említett mini szendvicsek: A mini zsemléket megkentem tormával, majonézzel, fektettem rá egy szelet szalámit, paradicsomot és sajtot, egy kis salátalevél a tetejére, mellé újhagyma.. hm, finom volt :) De egy jó mártogatós is elképzelhető hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Éva 2 recept

Imádom a kelt tésztákat, mert olyan ruganyosak, puhák, óriásira dagadnak, öröm velük dolgozni.. De a fehér liszt.. finomított, meg satöbbi.. De a teljes kiőrlésű nem kel meg.. vagy mégis? Gondoltam egy merészet a lejárni készülő maradék teljes kiőrlésű lisztet elhasználandó, sütök egy kis nasit. És azt a kevéske finomított cukrot is mézre cseréltem.. Ezt a tésztát amúgy is kedvelem, mióta egy házibulira megsütöttem valami nyomtatott receptből. Ahhoz hasonló recept található Szintiánál is. Ha már lúd, legyen kövér, elhagytam a tölteléket, és ízesítettem a tésztát, jól sikerült. Érettségi előtt egy héttel voltam olyan "hibbant", hogy nekiálltam tésztát sütni. De megnyugtatott :) Egyébként feltehetőleg a betűtúltengés következtében beindult fantázia eredménye a sok forma, mely a képen is látható... Na, nem, mintha egyébként nem lennének ilyen ötleteim. A színekről pedig a magok gondoskodnak, pl. az újonnan felfedezett fekete szezámmag: milyen csodálatos kontrasztja van a fehérrel! Érdekes :) Ja, még valami: az eredeti receptben 2 tojás volt, de csak egy volt itthon, és lusta voltam átmenni a boltba. Ekkor jött a szikra, hogy egyszer olvastam egy vegán blogon (mert ugye én mindenütt megfordulok) hogy 1 tojás = 1 ek olaj, ha piskótába kell, tejterméket engedélyezőknél pedig 2 ek natúr joghurt. Én a biztonság kedvéért mindkettőt tettem bele, működött. :) Fogyassza nagyon jó étvággyal mindenki ezeket a kis kreatív gömböket, kifliket, formákat! Legalább olyan élvezettel, ahogyan én készítettem! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!