r
Nosalty Logó

Marhahúsleves metélttésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Marhahúsleves metélttésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1785 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3976 micro
  • β-karotin
    9930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 447 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7711.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    4186 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    3440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3972 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15906 micro
  • β-karotin
    39721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    4010 micro
Összesen 1785 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedeljük, a gombát, s a kelbimbót felezzük. A chiliket egészben hagyjuk.
  2. A húst és a csontot egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön tovább főzzük. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzzük.
  3. Közben külön vízben megfőzzük a tésztát.
  4. Tálaláskor merünk a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszünk bele tésztát, s egy chili paprikát.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5850
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marhahúsleves metélttésztával
Hobbychef 738 recept

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Hozzászólások

Cila Mila

Nagyon finom lett, de azért készítek hozzá egy kis feljegyzést magamnak, és a többi szintén kezd? házi asszonykának a leves tökéletesítéséhez. A tippeket egy szakács barátomtól, és a piacon, az aranyos eladó nénikt?l kaptam. :-) 1. A vendéglátósok felforralják a marhahúslevest, s utána egy az egyben le is öntik az els? vizet. Ha nincs erre id?nk, gyöngyözve f?zzük az elejét?l kezdve, de ekkor le kell szedni a tetejér?l a habot, és a mócsingot. 2. A teáskanál bors tilos, csak egész borsot tehetünk bele, ami majd fenn marad, amikor lesz?rjük a levest. Egy szakács vizsgán megbuknánk ha nem lenne gyönyör? "tiszta" a leves. 3. A marhahús f?zési ideje kb. 3-4 óra. 4. A chili paprikát a leves mellé tesszük ki külön egy kis tányérba férj urunknak. :-) S?t, ha gyerekek is esznek a levesb?l, az er?s paprika is meggondolandó.... 5. Jaj igen, a hentes úgy válogatta nekem össze a levesbe valót, hogy tett bele vel?s csontot is. Az abból kikanalazott vel?t, fokhagymás pirítósra kentem a férjemnek, aki oda volt érte! :-)

Greg

Egy tk. (teáskanál) sáfrány annyira megdrágítja a levest, hogy nem lehet megfizetni. Egyébként a répa ugyanolyan szép sárga színt kölcsönöz neki. A sáfrányt aranyárban mérik és nagyon kevés is elég bel?le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek