Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves metélttésztával

Marhahúsleves metélttésztával
Marhahúsleves metélttésztával
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedeljük, a gombát, s a kelbimbót felezzük. A chiliket egészben hagyjuk.
  2. A húst és a csontot egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön tovább főzzük. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzzük.
  3. Közben külön vízben megfőzzük a tésztát.
  4. Tálaláskor merünk a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszünk bele tésztát, s egy chili paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves marhahúsból, fűszeres marhahúsleves, marhahúsleves sok zöldséggel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2016-09-14 23:32

Egy tk. (teáskanál) sáfrány annyira megdrágítja a levest, hogy nem lehet megfizetni. Egyébként a répa ugyanolyan szép sárga színt kölcsönöz neki. A sáfrányt aranyárban mérik és nagyon kevés is elég belőle.

Cila Mila
Cila Mila Thu, 2016-01-14 17:57

Nagyon finom lett, de azért készítek hozzá egy kis feljegyzést magamnak, és a többi szintén kezdő házi asszonykának a leves tökéletesítéséhez. A tippeket egy szakács barátomtól, és a piacon, az aranyos eladó néniktől kaptam. :-)

1. A vendéglátósok felforralják a marhahúslevest, s utána egy az egyben le is öntik az első vizet. Ha nincs erre időnk, gyöngyözve főzzük az elejétől kezdve, de ekkor le kell szedni a tetejéről a habot, és a mócsingot.
2. A teáskanál bors tilos, csak egész borsot tehetünk bele, ami majd fenn marad, amikor leszűrjük a levest. Egy szakács vizsgán megbuknánk ha nem lenne gyönyörű "tiszta" a leves.
3. A marhahús főzési ideje kb. 3-4 óra.
4. A chili paprikát a leves mellé tesszük ki külön egy kis tányérba férj urunknak. :-)
Sőt, ha gyerekek is esznek a levesből, az erős paprika is meggondolandó....
5. Jaj igen, a hentes úgy válogatta nekem össze a levesbe valót, hogy tett bele velős csontot is. Az abból kikanalazott velőt, fokhagymás pirítósra kentem a férjemnek, aki oda volt érte! :-)

447
marhahús 30 dkg
levescsont 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
chili 4 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 nagy db
karalábé 1 közepes db
burgonya 2 db
gomba 1 nagy db
kelbimbó 10 dkg
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 2 db
leveskocka 2 db
bors 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sáfrány 0 ízlés szerint
tészta 10 dkg
víz 1.5 l