Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsleves cérnametélttel

Csirkehúsleves cérnametélttel
Csirkehúsleves cérnametélttel
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a leveseket. A húsleves nem maradhat el a vasárnapi ebédről. Én általában kuktában készítem el. Gyors és kényelmesebb is, és valahogy jobban kiérződnek az ízek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, majd helyezzük egy nagyobb edénybe, öntsünk rá vizet kb. az edény háromnegyedéig, fűszerezzük, és tegyük fel főni. Ügyeljünk rá, ha már felforrt, vegyünk vissza a hőből annyira, hogy csak "gyöngyözzön" a levesünk.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőhetnek).
  3. Ha már a hús megpuhult, tegyük a levesbe a zöldségeket. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak. Ha szükséges, bátran fűszerezzünk később is.
  4. Tegyünk fel vizet a cérnametéltnek. Ha a víz felforrt, szórjuk bele a tésztát, és főzzük puhára (figyelem, nem kell sokáig főzni).
  5. Az elkészült levest szűrjük le. A cérnametéltet tegyük a levesbe. A főtt húst és a zöldségeket tálalhatjuk külön is vagy a levesbe helyezve (utóbbi esetben a húst fejtsük le a csontról).
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 34 534
elküldve: 6
receptkönyvben: 88
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves csirkeaprólékból, zöldséges húsleves, csirkeleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
csirkefarhát 2 db
csirkeszárny 2 db
csirkenyak 1 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 nagy db
petrezselyem 1 csokor
lila hagyma 1 nagy fej
karalábé 1 kis db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cérnametélt 15 dkg
víz 2 l