Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tál

Gombás tál
Gombás tál
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a nagyobb darabokat négybe vagy kettévágjuk.
  2. A forró olajban a hagymát és a gombát kb. 5 percig sütjük. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig sütjük, majd felöntjük a borral és a levessel, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük, elkavarjuk a tejföllel. A sajtos tejfölnek a 2-3-át a gombához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A gombát egy tűzálló tálba öntjük. A maradék sajtos tejfölt elosztjuk a gombára.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig sütjük. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 20 993
elküldve: 2
receptkönyvben: 409
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös gomba, csőben sült gomba, sajtos gomba csőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 500 g
repceolaj 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
fehérbor 50 ml
zöldség alaplé 200 ml
sajt 50 g
tejföl 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek