Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhafartő tormamártással

Marhafartő tormamártással
Marhafartő tormamártással
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levesben főtt zöldségből készíthetünk boeuf salátát. A húst tálalhatjuk a levesben főtt zöldséggel is, egy kis levessel leöntve.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tormamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hideg vízzel lemossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük a forró vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított hagymát és a borsot. Felfőzzük, majd csak épp gyöngyöző vízben kb. 90 percig főzzük.
  2. Közben a leveszöldségeket megtisztítjuk.
  3. A 90 perc letelte után a zöldségeket a fövő húshoz adjuk, és további 60 percig főzzük. 
  4. A tormamártáshoz a lisztet a forró vajban világosra pirítjuk, felöntjük a levessel és a tejszínnel, állandóan kavargatva kb. 5 percig főzzük. Majd hozzákeverjük a tormát. Sóval és citromlével ízesítjük.
  5. A húst kivesszük a levesből, kb. 10 percig pihentetjük, majd szeletekre vágjuk, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 612
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahús tormamártással, levesben főtt marhahús tormaszósszal, húslevesben főtt marhafartő tormamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
marhafartő 1 kg
babérlevél 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 100 g
zeller 100 g
vöröshagyma 1 kis db
vaj 30 g
finomliszt 30 g
marha alaplé 375 ml
főzőtejszín 125 ml
torma 50 g
0 ízlés szerint
citromlé 2 ek