r
Nosalty Logó

Tejben-vajban főtt csirkecomb

NS
Tejben-vajban főtt csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

  • 500 g tészta (főtt vagy grillezett idényzöldségek)
900
Kalória
41.2g
Fehérje
101.5g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
126.1g
Víz
136g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 3603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges).
  2. Sózzuk, borsozzuk a combokat.
  3. Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben.
  4. A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni.
  5. A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket.
  6. A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk.
  7. Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz.
  8. Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát.
  9. A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva.
  10. Ha a tej elfő, pótoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

A recept ötelete Stahl Judit Gyors szárnyasételek könyvéből származik. Alapvetően annyi kivetnivalóm volt az eredti recepttel kapcsolatban, hogy a sok növényvédőszer meg fényezőszer miatt nem szívesen reszelek citromhéjat az ételekbe. Úgyhogy nálam az elmarad, helyette a citrom levét használom, és egy kis mustárral ízesítem a szószt. A Stahl-recept a végén még turmixolja, keményítővel besűríti a szószt, de nekem olyan jó sűrű lett így is, hogy ezt a lépést is kihagytam.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...