Marhafartő

Marhafartő

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A fartő a hátszín és a hosszú felsál illetve a farok közti rész. Részei a csípő (kereszt) fartő és a hegyes (hosszúkás, hamis, tafel spitz, fekete pecsenye) fartő. A keresztfartő minden marhahúsból készült étel elkészítésére alkalmas, míg a szárazabb hegyes fartőből remek tatár bifsztek készíthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

13 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek