Marhafartő

Marhafartő

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A fartő a hátszín és a hosszú felsál illetve a farok közti rész. Részei a csípő (kereszt) fartő és a hegyes (hosszúkás, hamis, tafel spitz, fekete pecsenye) fartő. A keresztfartő minden marhahúsból készült étel elkészítésére alkalmas, míg a szárazabb hegyes fartőből remek tatár bifsztek készíthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marhafartő

fehérjetartalom

22.06 g

zsírtartalom

69006.854 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

69.04 g

gramm marhafartő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

212 mg

Nátrium

60 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.653 g

Kolin

92.1 mg

Niacin - B3 vitamin

6.589 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.634 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.06 g

Zsír

telített zsírsav

3.123 g

egyszeresen telített zsírsav

3.428 g

többszörösen telített zsírsav

0.303 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

21 mg

Vas

1.85 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

212 mg

Nátrium

60 mg

Cink

4.08 mg

Réz

0.097 mg

Mangán

0.013 mg

Szelén

26.5 µg

szénhidrát

víz

69.04 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.087 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.135 mg

Niacin - B3 vitamin

6.589 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.634 mg

Folát

12 µg

Kolin

92.1 mg

E vitamin

0.33 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

1.59 µg

B6 vitamin

0.653 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?