r
Nosalty Logó

Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 2746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2951 micro
Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.4 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8854 micro
Összesen 2746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
  3. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
  4. Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
  5. A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
  6. Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
  7. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1497
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 224031
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 05.

Ajánló

Egyik variációként kapros tejföllel ajánlom, másik módosulata pedig lehet  édeskés paradicsomszósszal (jól harmonizál a pite ízvilágával, főként ha oregánót is teszünk bele).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végrevalahára megvettük a hőn áhított pitetálamat! :) Nagyon régóta szerettem volna (anno spenóttal) elkészíteni ezt az ételt, de most mégis a cukkini mellett tettem le voksomat, tekintve, hogy ez volt itthon... :) Finom lett, kiadós étel 2-3 főre. A quiche (ejtsd: kish) legalább annyira kedvelt és őshonos étel a franciáknál, mint az olaszoknál a pizza. Mégis, valami miatt nem örvend akkora népszerűségnek. Pedig nagyon finom és sokkal gyorsabban el is készíthető. Továbbá remekül variálható a feltét rajta, nagyon sokféle kombinációban (paradicsom, sonka, spenót, sárgarépa, túró, stb.. még padlizsánnal is el tudom képzelni). A koncepció lényege, avagy amitől quiche a quiche: omlós tésztára helyezünk valamilyen feltétet, és tojásos-tejszínes (sajtos) szósszal leöntjük, mintegy "odafogatva" az alatta levő réteget.  

Hozzászólások (50)

amina

Kedves Andicska! Tegnap este sütöttem meg, dupla mennyiségekkel. Úgy volt, hogy vendégeink jönnek, de sajnos nem értek ide, a barátom pedig nem szereti az ilyen zöldséges fogásokat, úgyhogy rám maradt az egész! De nem bánom, mert ez egyszer?en isteni!! Nagyon köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Amina! Nagyon szívesen :) Igazán örülök, hogy ennyire ízlett :) További jó sütés-f?zést kívánok!

Törölt felhasználó

Szia Andicska! Megsütöttem a pitét, nagyon finom lett, nagyon örültem a receptnek. Viszont a tésztával kapcsolatban kérdeznék, próbáltam úgy hogy csak a liszt + margarin, de ha nem teszek hozzá vizet, akkor szerintem soha nem állt volna össze... szóval nekem kb 3 kanál víz is belement. Vagy lehet hogy várnom kellett volna még vele? Kb fél órát volt a h?t?ben. Elég nehezen sikerült kinyújtani is, lehet hogy emiatt volt? De a végén jó lett, csak kíváncsi vagyok... Köszi

Törölt felhasználó

Quiché-tál? (És ha olyanom nincs? A "sima" kör alakú kapcsos forma nem megfelel??)

loncsi

Tortasüt? is tökéletes

manofej

mmm ez nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet! én a cukkinit összekevertem hagymával és aszalt paradicsommal, nem lehet abbahagyni!

Törölt felhasználó

ez nagyon jol,néz ki,biztosan fincsi is. Kb.hány cm.átméröj? a quiché-tál? Pizza sütöben is süthetem?Köszi

Törölt felhasználó

Ma este elkészítettem, nagggyon finom lett!!! Barátn?imnek is átadom a receptet. :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszett a recept, össze is dobtam délután, de sajnos rettenetesen sós lett. A másfél ek só a cukkinihez szerintem borzasztóan sok, rengeteg levet kiadott ugyan, de a só ízét attól még beszívta a cukkini, és a végeredmény sajnos szinte ehetetlen :( 40dkg-hoz szerintem fél kanál só b?ven elég lenne. Ezt leszámítva nagyon jó kis kaja, hamarosan újra megcsinálom - fele ennyi sóval :)

Törölt felhasználó

Fincsi, különleges recept, már többször készítettem, mert bizlik az egész családnak. Könny?, de laktató vacsora így a cukkiniszezon közepén. Köszönöm a receptet, bekerül a család repertoárjába az tuti:-))

schild

Szia Én is elkészítettem, és nagyon finom, de a sót én is sokallom. Így a cukkinira egy csipetet tettem csak, az öntetbe meg egyáltalán nem - a túró amúgy is sós íz?. A pitetésztát én Svédországból ismerem, ott is nagyon kedveltek ezek a sós piték. Örülök, hogy megosztottad, be is került a receptkönyvembe. Amit Svédben csináltam ott: brokkoli, sonka és sajt +öntet volt a variáció :)

alkemist

  Köszönöm a receptet. Múlt pénteken megcsináltam magamnak, mert a párom nem lelkesedik a cukkiniért, f?leg ha még hús sincs az ételben. Viszont ez annyira finom volt, hogy még ? is megkóstolta és nagyon ízlett neki. Mivel én kevésbé sósan f?zök, így a cukkinit és a tejfölös öntetet is csak épphogy megsóztam...

Törölt felhasználó

nekem 5 ev?kanál vizet kellett tennem a tésztába, hogy összeálljon, de úgy t?nt hogy nyers maradt. puhának kell lenni az alapnak vagy ropogósnak? köszönöm

Kephera

Én is akarok pitetálat:)))

saxo

 Van két bébicukkinim, ahhoz kerestem receptet. Pitetálam van, úgyhogy asszem ezt ma megcsinálom. :-) (lehet rakok hozzá paradicsomkarikákat is)

Törölt felhasználó

Lanyok, Fiuk - segitseeeeg! Imadok fozni de sajna a suteshez semmi erzekem. Ezert fogalmam sincs, hogy miert esik szet illetve morzsolodik az omlos teszta mikor probalom kinyujtani. Biztos nem nagy fortely a hibat javitani de ha egyszer azt sem tudom mi fan terem a sutes akkor azt sem tudom, hogy mit kell ilyenkor tennem, hisz a receptet beturol-beture kovettem.

Törölt felhasználó

Nagyon alaposan össze kell dolgozni a vajjal a hozzávalókat. Egyik hibaforrás az lehet, ha nem dolgoztad jól össze, a másik pedig az, ha vmi nem min?ségi vajat vagy margarint használsz, mert az sokszor gátolja az alapanyagok összedolgozhatóságát. Illetve eszembe jutott mégegy :) : mindenképp jó ha nem olvadt vajjal kezded a m?veletet, hanem mikor úgy t?nik hogy kész a tészta, várj a nyújtásig egy pár percet, hogy a még jobban elolvadó vaj összefogja. Ezek az ötleteim :) Ha vki másnak más is eszébe jut, ne habozzon ... :)

Törölt felhasználó

Andicska, koszi szepen a tippeket. A vaj szobahomersekletu volt mikor a liszttel es soval osszegyurtam. Az osszegyurt gombocot viszont a hutoben pihentettem es utanna probaltam nyujtani. Kinomban ugy ahogy birtam szepen szetnyomkodtam a tesztat a tal aljan es peremen mig osszefuggo takaro lett belole. Amugy szepen atsult es a szine is szerintem eppen jo volt. Amikor megvagtam akkor sikerult szepen egybe kivennem az adagokat. En spenottal es fustolt sonkaval keszitettem, mert az volt eppen itthon. Friss paradicsom karikakat heleyeztem a tetejere. Juh turot hasznaltam, az ontet viszont a fenti recept szerint csak tobb fokhagymaval. Csak ajanlani tudom a probalkozo kedvueknek :)

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek