Nosalty Logó

Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 2746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2951 micro
Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.4 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8854 micro
Összesen 2746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
  3. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
  4. Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
  5. A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
  6. Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
  7. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 215
  • Össznézettség: 212396
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 05.

Ajánló

Egyik variációként kapros tejföllel ajánlom, másik módosulata pedig lehet  édeskés paradicsomszósszal (jól harmonizál a pite ízvilágával, főként ha oregánót is teszünk bele).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végrevalahára megvettük a hőn áhított pitetálamat! :) Nagyon régóta szerettem volna (anno spenóttal) elkészíteni ezt az ételt, de most mégis a cukkini mellett tettem le voksomat, tekintve, hogy ez volt itthon... :) Finom lett, kiadós étel 2-3 főre. A quiche (ejtsd: kish) legalább annyira kedvelt és őshonos étel a franciáknál, mint az olaszoknál a pizza. Mégis, valami miatt nem örvend akkora népszerűségnek. Pedig nagyon finom és sokkal gyorsabban el is készíthető. Továbbá remekül variálható a feltét rajta, nagyon sokféle kombinációban (paradicsom, sonka, spenót, sárgarépa, túró, stb.. még padlizsánnal is el tudom képzelni). A koncepció lényege, avagy amitől quiche a quiche: omlós tésztára helyezünk valamilyen feltétet, és tojásos-tejszínes (sajtos) szósszal leöntjük, mintegy "odafogatva" az alatta levő réteget.  

Hozzászólások

amina

Kedves Andicska! Tegnap este sütöttem meg, dupla mennyiségekkel. Úgy volt, hogy vendégeink jönnek, de sajnos nem értek ide, a barátom pedig nem szereti az ilyen zöldséges fogásokat, úgyhogy rám maradt az egész! De nem bánom, mert ez egyszer?en isteni!! Nagyon köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Amina! Nagyon szívesen :) Igazán örülök, hogy ennyire ízlett :) További jó sütés-f?zést kívánok!

Törölt felhasználó

Szia Andicska! Megsütöttem a pitét, nagyon finom lett, nagyon örültem a receptnek. Viszont a tésztával kapcsolatban kérdeznék, próbáltam úgy hogy csak a liszt + margarin, de ha nem teszek hozzá vizet, akkor szerintem soha nem állt volna össze... szóval nekem kb 3 kanál víz is belement. Vagy lehet hogy várnom kellett volna még vele? Kb fél órát volt a h?t?ben. Elég nehezen sikerült kinyújtani is, lehet hogy emiatt volt? De a végén jó lett, csak kíváncsi vagyok... Köszi

Törölt felhasználó

Quiché-tál? (És ha olyanom nincs? A "sima" kör alakú kapcsos forma nem megfelel??)

loncsi

Tortasüt? is tökéletes

manofej

mmm ez nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet! én a cukkinit összekevertem hagymával és aszalt paradicsommal, nem lehet abbahagyni!

Törölt felhasználó

ez nagyon jol,néz ki,biztosan fincsi is. Kb.hány cm.átméröj? a quiché-tál? Pizza sütöben is süthetem?Köszi

Törölt felhasználó

Ma este elkészítettem, nagggyon finom lett!!! Barátn?imnek is átadom a receptet. :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszett a recept, össze is dobtam délután, de sajnos rettenetesen sós lett. A másfél ek só a cukkinihez szerintem borzasztóan sok, rengeteg levet kiadott ugyan, de a só ízét attól még beszívta a cukkini, és a végeredmény sajnos szinte ehetetlen :( 40dkg-hoz szerintem fél kanál só b?ven elég lenne. Ezt leszámítva nagyon jó kis kaja, hamarosan újra megcsinálom - fele ennyi sóval :)

Törölt felhasználó

Fincsi, különleges recept, már többször készítettem, mert bizlik az egész családnak. Könny?, de laktató vacsora így a cukkiniszezon közepén. Köszönöm a receptet, bekerül a család repertoárjába az tuti:-))

schild

Szia Én is elkészítettem, és nagyon finom, de a sót én is sokallom. Így a cukkinira egy csipetet tettem csak, az öntetbe meg egyáltalán nem - a túró amúgy is sós íz?. A pitetésztát én Svédországból ismerem, ott is nagyon kedveltek ezek a sós piték. Örülök, hogy megosztottad, be is került a receptkönyvembe. Amit Svédben csináltam ott: brokkoli, sonka és sajt +öntet volt a variáció :)

alkemist

  Köszönöm a receptet. Múlt pénteken megcsináltam magamnak, mert a párom nem lelkesedik a cukkiniért, f?leg ha még hús sincs az ételben. Viszont ez annyira finom volt, hogy még ? is megkóstolta és nagyon ízlett neki. Mivel én kevésbé sósan f?zök, így a cukkinit és a tejfölös öntetet is csak épphogy megsóztam...

Törölt felhasználó

nekem 5 ev?kanál vizet kellett tennem a tésztába, hogy összeálljon, de úgy t?nt hogy nyers maradt. puhának kell lenni az alapnak vagy ropogósnak? köszönöm

Kephera

Én is akarok pitetálat:)))

saxo

 Van két bébicukkinim, ahhoz kerestem receptet. Pitetálam van, úgyhogy asszem ezt ma megcsinálom. :-) (lehet rakok hozzá paradicsomkarikákat is)

Törölt felhasználó

Lanyok, Fiuk - segitseeeeg! Imadok fozni de sajna a suteshez semmi erzekem. Ezert fogalmam sincs, hogy miert esik szet illetve morzsolodik az omlos teszta mikor probalom kinyujtani. Biztos nem nagy fortely a hibat javitani de ha egyszer azt sem tudom mi fan terem a sutes akkor azt sem tudom, hogy mit kell ilyenkor tennem, hisz a receptet beturol-beture kovettem.

Törölt felhasználó

Nagyon alaposan össze kell dolgozni a vajjal a hozzávalókat. Egyik hibaforrás az lehet, ha nem dolgoztad jól össze, a másik pedig az, ha vmi nem min?ségi vajat vagy margarint használsz, mert az sokszor gátolja az alapanyagok összedolgozhatóságát. Illetve eszembe jutott mégegy :) : mindenképp jó ha nem olvadt vajjal kezded a m?veletet, hanem mikor úgy t?nik hogy kész a tészta, várj a nyújtásig egy pár percet, hogy a még jobban elolvadó vaj összefogja. Ezek az ötleteim :) Ha vki másnak más is eszébe jut, ne habozzon ... :)

Törölt felhasználó

Andicska, koszi szepen a tippeket. A vaj szobahomersekletu volt mikor a liszttel es soval osszegyurtam. Az osszegyurt gombocot viszont a hutoben pihentettem es utanna probaltam nyujtani. Kinomban ugy ahogy birtam szepen szetnyomkodtam a tesztat a tal aljan es peremen mig osszefuggo takaro lett belole. Amugy szepen atsult es a szine is szerintem eppen jo volt. Amikor megvagtam akkor sikerult szepen egybe kivennem az adagokat. En spenottal es fustolt sonkaval keszitettem, mert az volt eppen itthon. Friss paradicsom karikakat heleyeztem a tetejere. Juh turot hasznaltam, az ontet viszont a fenti recept szerint csak tobb fokhagymaval. Csak ajanlani tudom a probalkozo kedvueknek :)

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek