Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Spenótos mini quiche zöldsalátával
Spenótos mini quiche zöldsalátával
43 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus francia ebéd - klasszikus zöldsalátával kísérőként.

www.salatazz.hu

hozzávalók / 4 adag

A quichehez

A zöldsalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A quichehez

  1. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával.
  2. A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a tejszínes keverékhez.
  3. A bacont felvágjuk, kicsit kiolvasztjuk, és szintén a tejszínhez keverjük.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk. Vajazott mini quiche formákba igazítjuk, majd igazságosan elosztjuk bennük a tejszínes-spenótos keveréket.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A zöldsalátához

  1. A vinegrette összetevőit elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára öntjük.
  2. A meleg quiche társaságában tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eisberg

Mióta szakács: 2015.03.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia pite, zöldséges quiche

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
leveles tészta 1 csomag
spenót 10 dkg
kecskesajt 5 dkg
habtejszín 150 ml
tojás 3 db
újhagyma 2 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
bacon 4 szelet
salátakeverék 150 g
olívaolaj 50 ml
sherryecet 2 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint