Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tofus Quiche Lorraine

Hagymás-tofus Quiche Lorraine
Hagymás-tofus Quiche Lorraine
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "franciák pizzája", azaz a Quiche Lorraine [ejtsd: kis loren] a francia-német határról származik, vajas tésztából készül, és kihagyhatatlan része a sajt-szalonna kombináció. Úgy gondoltam, hogy kedvezek azoknak, akik nem fogyaszthatnak tejtermékeket, így elhagyom a vajat a tésztából, a főzőtejszínt/sajtot pedig a töltelékből... így született ez a recept, mellyel végső soron a vegetáriánusoknak is kedveztem, hiszen a húst/szalonnát is elhagytam belőle.

hozzávalók / 4 adag

töltelék

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

töltelék

  1. A megmosott/szárazra törölt tofut felkockázzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagyma karikákat, az apróra felkockázott fokhagymát, a tojásokat, a rizs főzőkrémet és a fűszereket, és az egészet összekeverjük.

tészta

  1. A lisztet összegyúrjuk a kókuszolajjal, a tojásokkal, a himalája sóval és a xilittel könnyen formázható tésztacipóvá.
  2. A tésztacipóval kibélelünk egy piteformát a puszta kezünkkel, nem használunk nyújtófát.
  3. A tésztát a kibélelést követően egy hurkapálcikával végigszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azért, hogy ne égjen meg a piténk széle, leterítünk egy darab alufóliával sütés közben.
  4. Amikor a tészta sütés közben hólyagozni kezd, megszurkáljuk ismételten a hurkapálcikával.
  5. Végül tofus tölteléket a "vakra sütött" (töltelék nélküli) pite tésztára öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben további kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sabrina

Mióta szakács: 2015.05.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

a "franciák pizzája" megreformálva, vega quiche, Quiche Lorraine, hagymás-tofus quiche

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 1 gerezd
tofu 150 g
tojás 2 db
növényi tejszín 2 dl
fekete bors 1 csipet
himalája só 1 teáskanál
kakukkfű 2 teáskanál
tönkölybúza liszt 300 g
tojás 2 db
kókuszolaj 100 g
himalája só 1 teáskanál
xilit 1 teáskanál