Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mángold levelének zöld része és a levél szára két nagyon különböző anyag. A levél zöld része alig kíván feldolgozást, inkább a spenótttal rokon élelmi anyag, míg a szár igenis kívánja a törődést: inkább a fejes káposzta rokona, néha a káposzta torzsáé.
A sajtos rizzsel töltött mángold leírásánál utaltam rá, hogy a mángold szárából majd salátát készítünk: erről írok most.
Még egy apróság: a friss bazsalikom és a szárított bazsalikom két teljesen különböző fűszer!!!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Saláta - nem éppen rossz! A lila mángoldlevél szárával és a zöldszínű babbal nagyon mutatós!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  2. Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
  3. Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
  4. A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
  5. Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
  6. Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 804
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Zöldbab saláta mángoldlevél szárával (hagymával, fűszeres dresszinggel), zöldbabsaláta mángolddal, mángoldos zöldbabsaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-01 21:21

Én csak ez évben termesztek Mángoldot(szégyen..) , ahogy nő úgy eszem nyersen. Nagyon
kellemes, és gusztusos(enyém világos zöld, fólia alatt terem). Köszönet a receptér, ha nyáron
valamit be újítok mángold ügyben le írom Önöknek. Már most ajánlom a termesztését mindenkinek.
Jó étvágyat, Jó egészséget!

Joebá

475
mángold 32 db
zöldbab 20 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
ecet 1 ek
olívaolaj 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint