Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznósajt saláta hagymásan

Disznósajt saláta hagymásan
Disznósajt saláta hagymásan
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban az édesanyám sokszor elkészítette, aztán kicsit elfelejtődött. A gyerekeim nem szeretik a disznósajtot, néha magamnak veszek egy keveset, és készítek belőle salátát.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jó étel kirándulásra, baráti összejövetelre a szabadban, vendégváráshoz is, előre el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A disznósajtot felszeleteljük és csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát vékony szeletekre vágjuk és besózzuk, hagyjuk egy kicsit állni.
  3. A cukorból, ecetből és a vízből salátalevet készítünk.
  4. Amikor a hagyma kicsit összeesett a sóban, összekeverjük a salátalével, és belekeverjük a disznósajtot is. Letakarva betesszük a hűtőbe legalább egy félórára, hogy összeérjen.
  5. Kenyérrel vagy péksüteménnyel fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

lilahagymás disznósajtsaláta, ecetes saláta disznósajtból, disznósajtos saláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Sun, 2012-11-18 23:58

Kedves Nagyi! Megcsináltuk, nagy sikere volt a vendégseregletnél és alig maradt belőle. 1 nappal előbb készült el, a tetejéről leszedtem a kicsapódott zsírgömböket, guszta volt és kellően össszeértek az ízek. Köszönet a receptért, máris a kedvencek közé kerüt! Éva

evapauer
Jolimami / evapauer Wed, 2012-03-28 21:51

A disznósajt jó, a salátalé jó, a hagyma jó... ezek kombinációja szuper lehet, ezt biztos megcsinálom! Köszönöm az ötletet! Éva

288
disznósajt 30 dkg
lila hagyma 2 közepes db
ecet 1 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl