r
Nosalty Logó

Mandulás és mákos pozsonyi kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Mandulás és mákos pozsonyi kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
215 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A élesztős, omlós tésztához

A mandulás töltelékhez (20 db-hoz)

A mákos töltelékhez (40 db-hoz)

Összesen 2090 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A élesztős, omlós tésztához

A mandulás töltelékhez (20 db-hoz)

A mákos töltelékhez (40 db-hoz)

Összesen 16721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A élesztős, omlós tésztához

A mandulás töltelékhez (20 db-hoz)

A mákos töltelékhez (40 db-hoz)

Összesen 354 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 2090 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    386.9 g

Zsír

  • Összesen
    886.5 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    351 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    341 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27796.2 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    9059 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    4002 mg
  • Foszfor
    11180 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1922.4 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    263 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5224 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3711 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3388 micro
Összesen 16721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

A élesztős, omlós tésztához

A mandulás töltelékhez (20 db-hoz)

A mákos töltelékhez (40 db-hoz)

Elkészítés

A élesztős, omlós tésztához

  1. A liszteket összekeverjük, és hozzáadjuk az élesztőt és a pici sütőport.
  2. A margarint picit megolvasztjuk mikróban (ne legyen forró, hanem épp kézmeleg), és elkeverjük a liszttel.
  3. A picit meglangyosított tejbe feloldjuk a sót és a fruktózt.
  4. A margarinos liszthez adjuk a tejet a tojásokkal.
  5. A tésztát addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától, és homogén tésztát kapunk.
  6. A tésztát 20-30 percig pihentetjük, közben a tölteléket elkészíthetjük.
  7. Mandulás töltelék: A daráltmandulát elkeverjük a cukorral, és hozzáöntjük a zabtejet.
  8. Mákos töltelék: A cukrot a vízben feloldjuk melegítéssel, majd hozzáadjuk a morzsás-citromreszelékes mákhoz, és jól elkeverjük.
  9. A tésztánkat 6 egyenlő részre osztjuk, majd az egyes részeket még 10 felé osztjuk (kb. 5 dkg-os tésztadarabok).
  10. A pici tésztákat felgömbölyítjük. Mire ezzel végzünk, kezdhetjük is nyújtani hármasával a gombócokat kb. átlagos kinyújtott tenyérnyi nagyságú fólinggá/ovális lapokká.
  11. A tölteléket egyenletesen elosztjuk, hogy mindeggyikre jusson (pl. a mandulás 2 kiskanálnyi).
  12. A tésztát a töltlékkel a közepén elvékonyított végű szivarokká sodorjuk, és kifli, ill. karika alakúra hajlítjuk.
  13. Sütőpapíros tepsibe helyezésnél ügyeljünk, hogy a "varratok" alulra essenek.
  14. A kifliket lekenjük először tojássárgájával, rászárítjuk, és 10-20 perc kelesztés után tojásfehérjével is megkenjük.
  15. Rövid pihentetés után megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 215 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8224
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Akár egy langyos kakaó mellé...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mandulás és mákos pozsonyi kiflik
Skorpió 49 recept

Régóta terveztem, hogy valamira felhasználom a nagy adag őrölt mandulát. Volt egy régi receptem a pozsonyi kiflire, amit most kicsit átalakítottam. Természetesen el lehet készíteni finomlisztből is, ha valaki ragaszkodik hozzá. Nagy éhséggel álltam neki elkészíteni, így szerintem ez az adag dupla, mivel 2 tálkába tudtam begyúrni kényelmesen. Azonban nem csak frissen finom, mivel több napig falatoztunk belőle :D. Szerintem ha valaki szereti, nyugodtan rakjon a mákosba mazsolát vagy aszalt rumos szilvát; ill. a mandulásba lehet apróra vágott csokit keverni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A élesztős, omlós tésztához

A mandulás töltelékhez (20 db-hoz)

A mákos töltelékhez (40 db-hoz)

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.