r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10062 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    498.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8654.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    4342 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1221.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3453 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 10062 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg tejben elkeverjük a tojást és az élesztőt. Ezt a lisztes keverékre öntjük. Rövid ideig, gyorsan gyúrjuk össze.
  2. Fóliával letakarva, hűtőben 20-25 percig pihentetjük.
  3. Közben a tejet a a vaníliás cukorral és a cukorral feltesszük főni a töltelékhez.
  4. A többi hozzávalót összekeverjük, és erre ráöntjük a forrázott tejet. Ne legyen lágy!
  5. A tésztából deszkán rudat formázunk és kb 40 darabra osztjuk. Kezünkkel golyókat formázunk belőlük. A golyókat ovális alakra nyújtjuk, kb akkora kell legyen, mint a tenyerünk (kis női kéz).
  6. A szélére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kiflit formázunk belőlük. A fele diós, fele gesztenyés töltelékű legyen.
  7. Tojássárgával bekenjük alaposan, az oldalát is, és a konyhában hagyjuk száradni. Ha berepedt és megszáradt a sárgája, fehérjével is lekenjük és hűtőben pihentetjük.
  8. Ha megszáradt a fehérje is, előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17947
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cukrásztanfolyamra járok és ott tanultuk ezt az igazi pozsonyi kifli receptet. Ott mákosat sütöttünk. Így otthon gyakorlásként csináltam diósat és gesztenyést is. A gesztenyéshez egy kis rumot és porcukrot adtam a gesztenyemasszához. Nagyon finom, omlós a tésztája. Már alig várom, hogy legközelebb mit tanulunk:)

Hozzászólások (6)

Fahéj

Tökéletes pozsonyi kiflik! Nagyon ügyes vagy! :) Nekem sosincs türelmem kivárni, hogy megrepedezzen a tetején a tojássárga. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Igazán köszönöm!! Megtisztel?!!!

Törölt felhasználó

Tényleg nagyon szépek lettek! :)

wiwievi

Szia!Ma meg akartam csinálni a receptedet, de 100, 300g tej????ilyet még nem hallottam, lehetne inkább deciben megadni.Elöre is köszi

Törölt felhasználó

Remélem azért sikerült! Hivatalosan a cukrásztanfolyamon így tanuljuk, és a cukrász könyvben is így vannak megadva a mennyiségek. És pedig van fent egy pár ilyen recept, ahol így vannak megadva a mennyiségek. Tegyél egy edényt a mérlegre, nullázd le, és öntsd folyamatosan bele a tejet és már meg is van a grammos mennyiség! Ennyi az egész!! Nem nagy ördöng?sség!!!!

Törölt felhasználó

Egy kg liszthez a 25 dkg diós töltelék édes kevés!

Törölt felhasználó

Nekem tökéletesen elég volt, és így volt benne töltelék rendesen, de tegyél bele többet ha neked úgy jó! Ennyi!!!

Törölt felhasználó

Bár igazad van, de a storyban le van írva, hogy gesztenyés volt a fele, csak azt a krémet nem a hozzávalókhoz írtam. De javítom, hogy világod legyen!

Törölt felhasználó

a storyban le volt írva, hogy "Így otthon gyakorlásként csináltam diósat és gesztenyést is." Ebb?l bármennyire is szeretnéd, de nem értelmezhet?, hogy te fele gesztenyés, fele diós, azért mert nem írtad le. Pontosan. Ami a cukrászat/élelmiszeripar alapelve. A pontosság. Te sosem leszel jó cukrász. Hülye amat?r.

Törölt felhasználó

A te szavaidat inkább nem is min?sítem! A lényeg hogy te jó vagy és profi! Kellemes ünnepeket neked!!

Törölt felhasználó

Teljesen igazad van. Ha az összes tölteléket számba vesszük, gesztenyéset, diósat, akkor is kevés, mert 4 dkg-os tésztához 3 dkg-os tölteléket kell adni. A tészta tömege a leírt receptben kb. 1860g, a tölteléknek pedig kb 845g. Meg sem közelíti a valódi arányt. Vicc, hogy azt hiszi valaki, hogy cukrásztanfolyamra jár, akkor már mindent tud. Meglátszik a stíluson is.

Jafar

Szia! Nekem nagyon bejött a recepted...isteni finom lett :) Leírnád a mákos töltelékedet is hozzá! Szeretném avval is kipróbálni :)) El?re is köszönöm! :))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek