r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli 2. - diós és mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margóci
Pozsonyi kifli 2. - diós és mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a darált diót vagy mákot és lehűtjük.
  2. A tésztához a lisztbe morzsoljuk a vajat, az élesztőt pedig egy kevés cukrozott tejben elkeverjük és szintén hozzáadjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Pihentetni nem kell.
  3. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm -es kockákra vágjuk, rátesszük a tölteléket és hosszúkás kifli alakúra csavarjuk.
  4. Tojássárgával, majd száradás után tojásfehérjével megkenjük és meleg sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40442
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Délutáni teához vagy kávé mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Jó pár évvel ezelőtt könyvesboltban vásároltam bogrács alakú, tojás alakú, stb. receptfüzetet, amiben a stílusnak megfelelő  receptek voltak. Ilyenben volt ez a recept is. Süteménykínáló forma. A munkahelyemre bevittem, mert a kollégák is kérték a receptet. Lefénymásolták, lerakták az asztalra, és mivel reklám jellegű dolgok is voltak az asztalon, egy ügyfél ajándéknak nézte és hazavitte. Soha nem került vissza, így a fénymásolt példányt lakat alatt őrzöm.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Szabó Anna

További cikkek