Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros és nutellás kiflicskék

Lekváros és nutellás kiflicskék
Lekváros és nutellás kiflicskék
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kiflicske nagy sláger a családban is és a barátaink körében is. Hamar el szokott fogyni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Lehet variálni még a tölteléket, én is szoktam, de ez a kettő a legmenőbb.
Finom túróval, mák vagy dió töltelékkel, stb. Ezt mindenki saját ízlésére bízom! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást. Majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát kis tejet még lehet hozzá tenni.)
  3. Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.
  4. 4 darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még úgy is kel.
  5. Háromszögekre osztjuk, és mindegyikbe egy adag lekvárt vagy nutellát teszünk, majd feltekerjük. (Én mikor elkezdem tekerni, egy picit körbe szoktam nyomkodni a tölteléket, így kisebb az esélye, hogy kifolyik.
  6. Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.
  7. Lekenjük tojássárgájával, majd kb.10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 451
elküldve: 12
receptkönyvben: 800
elkészítve: 34/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaffika

Mióta szakács: 2011.09.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes töltelékes kelt tészta, lekváros kelt kifli, mogyorókrémes kifli

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2015-02-13 23:45

Nagyon szépek a kiflijeid.
Ajánlanék sütésálló lekvárt, - ha valaki kevéssé ismerné - a birslekvár kitűnő erre a célra, bár azt hiszem ez leginkább olyanoknál van ahol birsfa van a kertben, és főznek belőle lekvárt is. Ez nem lesz folyós a hő hatására, és ráadásul finom is.
Szeretném kérdezni, hogy két tojás sárgájával hogy tudsz ilyen nagy mennyiségű kiflit bekenni, kis tejjel lazítod?
üdv: Margó

barko.imre
barko.imre Sat, 2014-01-25 14:35

Tegnap kinéztem ez a receptet,mert annyira szép és tetszetősnek találtam.Ma megcsináltam és nagyon ízlett,nem beszélve a külsőről.Köszönöm,hogy megosztottad ezt a remek receptet.

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sun, 2014-01-26 21:39

Örülök,hogy ennyire tetszetős ez a recept,és ízlik mindenkinek!! Köszönöm szépen a dicséretet!! Jó sütögetést kívánok hozzá!!! :-)

geencsi
geencsi Sun, 2014-01-19 13:01

Tegnap megsütöttem.Nagyon finom a tésztája.Elmentettem,valóban jó alaptésztának bármihez és én is ebből fogom csinálni a következő bejglimet.Köszönöm szépen:-)

Szaffika
Szaffika / Szaffika Mon, 2014-01-20 16:08

Nagyon szívesen!! :-) Én mindig ebből sütöm a bejglit,és nagyon finom! Jó sütögetést kívánok neked!! :-)

Szaffika
Szaffika / Szaffika Thu, 2013-12-26 10:26

Örülök,hogy ízlett!! Lehet még variálni... Bár ez eredendően bejgli recept,ilyenkor megszoktam tölteni mákkal és dióval. Jó sütögetést!! :-)

selee
selee Sat, 2013-01-26 12:23

Egyszerűen remek recept!!! Másodjára készítem, nem nehéz és nagyon finom és szép!!! A Kicsikéim nagyon szeretik!!! Köszönöm!!

zsusska
zsusska Sun, 2012-04-22 14:16

Kedves Szaffika!

Annyira szépek a kiflikék, hogy muszáj voltam megsütni! :) Ma volt a napja, hogy kipróbáltam ezt a recepted, hát isteni lett, mit ne mondjak! A párom nem tudta abbahagyni az evést! :) Házi szilvalekvárt tettem bele, és apróra vágott dióval szórtam meg a tetejét, én az anyukámtól mindig így láttam. Ezt a kiflit a szülővárosomban parasztkiflinek nevezik!:)
Köszönöm a receptet!

Szaffika
Szaffika / Szaffika Wed, 2012-04-25 08:26

Kedves Zsusska!
Örülök,hogy sikere lett! Ez valahogy nálunk is így van,megsütöm és nem bírják abbahagyni. :-) A házi szilvalekvár az tuti befutó,legalábbis nálam,én imádom!!! :-))) És az nagyon jó dolog mikor előjönnek a régi házi ízek. :-))
Jó sütögetést,használd a receptet még sokszor! :-)

Gold89
Gold89 Sat, 2012-02-18 20:45

Kedves Szaffika!

El készítettem,és nagyon nagyon nagyon finom lett :) ,bekerült az itthoni receptkönyvbe!
Köszönet a finom a receptért!Még biztos egy jó párszor el lesz készítve!

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sat, 2012-02-18 21:02

Kedves Gold89!

Nagyon örülök,hogy ennyire tetszett a recept! :-)
Kedves egészségetekre!
Készítsd el még sokszor,ennek biztos mindig sikere lesz! :-))

katica92
katica92 Sat, 2012-01-07 14:11

Kedves Szaffika!
Nagyon szépek ezek a kiflik, szeretném elkészíteni, de megakadtam az elején. Azt írtad a receptben, hogy az összegyúrt tésztát fél óráig hűvös helyen kell pihentetni. Ezek szerint akkor ezt a tésztát kenyérsütőgépben nem lehet elkészíteni? Mert a kenyérsütőgép nagyon alaposan kidolgozza a tésztát, de utána fél óráig keleszti a tésztát langyosabb, kicsit meleg hőmérsékleten.
Előre is köszönöm a választ: Katica

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sun, 2012-01-08 13:52

Kedves Katica!
Megmondom őszintén,még sosem használtam kenyérsütőgépet,így nem tudom!
Ha bedagasztja utána nem lehet kivenni?
Én mindig így csináltam,még nem próbáltam másképp,de lehet,hogy úgy is működik. Én ebből csinálom a bejglit is,nagyon fincsi!
Szép napot! Kriszta

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2011-10-29 17:15

Szia Szaffi,

latom, mindenkinek jo lett a tesztaja, biztos en rontottam el. Minden a recept szerint van benne, es iszonyu zsiros, torekeny lett, vekonyra kinyujtani lehetetlen, mert darabokra esik. Most probalom menteni +1 dl tej hozzakeveresevel...

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sat, 2011-10-29 20:00

Szia Moncsa!
Valamit biztos elrontottál,mert egyáltalán nem lehet törékeny a tésztája. Abszolút nyújthatónak kell lennie,teljesen jól formázható,ha jól gyúrod össze. Én már rengetegszer csináltam, és sosem volt ilyen problémám,meg másnak sem! :-( Üdv.Szaffi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2011-10-29 20:10

Szia Szaffi,

kozben megoldottam, 2 helyett 3,5 deci tejjel teljesen jo lett a teszta. Lehet, hogy a tej, vaj es a liszt mas minosegu mifelenk, volt mar ebbol maskor is gondom. Na, lenyeg, hogy 4 tepsi kifli megsutve :)

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sat, 2011-10-29 20:16

Szia Moncsa!
Lehet,hogy más,nálunk mindig tökéletes ezzel a tej mennyiséggel. De örülök,hogy sikerült a végére! Minden jó,ha a vége jó!!! :-))

Zsanika83
Zsanika83 Mon, 2011-10-10 15:32

Kedves Szaffika!
Szerinted baj lenne,ha este összegyúrnám a tésztát és egy egész éjszakát állna a hűtőszekrényben?
Válaszod előre is köszönöm!
Zsani

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sat, 2012-02-18 21:11

Kedves Zsani!
Bocsi,hogy csak most válaszolok,lemaradtam egy-két üziről! :-)
Szerintem nem jelent problémát,ha egy éjszakát áll!
De majd üzend meg úgy milyen! :-))
Jó sütögetést!
Szaffika

Kat
Kat Mon, 2011-10-10 12:18

Kedves Szaffika!

Annyira szépek és mosolygósak és tuti finomak ezek a csodakiflik, hogy muszáj lesz megsütni. Köszönöm a receptet! Szép napot kívánok Neked! Üdv.: Kata

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sat, 2012-02-18 21:05

Kedves Kata!
Köszönöm a dicséretet a kiflicskék nevében!:-)
Jó sütést kívánok! :-))
Üdv. Szaffika

tothne.barbara
tothne.barbara Sun, 2011-10-02 19:33

Kedves Szaffika!

Köszi a receptet, ma megsütöttem, nagyon-nagyon finom lett!
Üdv
Barbara

Szaffika
Szaffika / Szaffika Sun, 2011-10-02 22:02

Kedves Barbara!
Nagyon szívesen,kedves egészségetekre!
Örülök,hogy ízlett!
:-))))))))))
Üdv.Szaffika

Pipsann
Pipsann / Pipsann Fri, 2011-09-30 10:08

Kedves Szaffika!

Igen, fantasztikusak a kiflicskék!
Segítségül elárulnád, körülbelül mekkora átmérőjű kört nyújtasz a bucikból és hány cikkre vágod utána?

Köszi,
Pipsann

Szaffika
Szaffika / Szaffika Fri, 2011-09-30 22:22

Kedves Pipsann!
Először is köszönöm szépen!
Én elég nagyra szoktam nyújtani,kb.40cm-es átmérőjűre,és ezt 16 részre osztom. Ha nagyon keskeny akkor még egy picit megszoktam nyújtani külön-külön is a háromszögeket.
Mivel 4 cipócska van,így összesen 64 db kifli jön ki ebből az adagból.
Üdv.Szaffika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-29 09:01

Kedves Szafika!
Én még életembe ilyen guszta, csodás -formás kifliket nem láttam,:-)))) , pedig volt rá alkalmam, itt is ott is a családban. Már a látványa is arra késztet, hogy vegyen belőle az ember, ... s akkor még az ízek,hmmm:-)))
Köszönöm szépen! Elmentve:-))
Nagyon szép hetet és hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Szaffika
Szaffika / Szaffika Fri, 2011-09-30 00:00

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :-))
Neked is kellemes hétvégét kívánok! :-)

Judit71
Judit71 Wed, 2011-09-28 20:48

Szaffika! Klónoztad a kifliket, hogy ilyen szép egyformák? Gratula! Nagyon ügyes vagy!:)

Vecsi
Vecsi Wed, 2011-09-28 17:12

Szaffika!
Nagyon szépek a kiflik!Mentettem recit,hétvégén meg is sütöm kicsikéimnek:)

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-09-28 16:04

Kedves Szaffika! Üdv közöttünk:)) Nagyon szépek azok a kiflik:) Üdv Edit

Szaffika
Szaffika / Szaffika Wed, 2011-09-28 17:01

Köszike Edit! Idáig is itt voltam,csak nem volt időm feltenni a recepteket! De most majd igyekszem többet megosztani veletek! :-)))

1044
finomliszt 100 dkg
vaj 40 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 4 db
1 kávéskanál
tojás 2 db
nutella 10 dkg
sütésálló lekvár 10 dkg