
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
200 g cukor
-
150 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
130 ml tej
-
1 db narancs
-
50 ml víz
-
50 ml rum
A pudinghoz
-
500 ml tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
A csokiszószhoz
-
200 g étcsokoládé
-
150 ml víz
-
120 g cukor
-
20 ml rum
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tálaláshoz
-
250 ml habtejszín
-
3 ek porcukor
699
Kalória
11.3g
Fehérje
82g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
81.7g
Víz
140.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
58.7g
Cukor
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g dió98 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
26g narancs9 kcal
-
5g víz0 kcal
-
5g rum12 kcal
A pudinghoz
A csokiszószhoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
15g víz0 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
2g rum5 kcal
-
5 kcal
A tálaláshoz
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
699
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g dió981 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g tej73 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g rum116 kcal
A pudinghoz
A csokiszószhoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g rum46 kcal
-
46 kcal
A tálaláshoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
6973
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
9.7g tojás12 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
9.2g narancs3 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
1.8g rum4 kcal
A pudinghoz
-
17.6g tej10 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
A csokiszószhoz
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A tálaláshoz
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
699
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 359.1 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8398.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 2390 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 773 mg
-
Foszfor 3220 mg
-
Nátrium 1802 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 819.9 g
-
Cukor 587 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 816.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1795 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 1743 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1572 micro
Összesen
6973
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
247
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A narancs héját lereszeljük, félretesszük. Egy kis lábosban összeforraljuk a rumot, vizet és a narancs kifacsart levét, majd ha felforrt, beleszórjuk az arany mazsolát. Lefedve hagyjuk, hogy megszívja magát, majd leszűrjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat kihabosítjuk a cukorral és narancshéjjal, míg fehérré és légiessé nem válik. Ekkor hozzácsorgatjuk a hideg, olvasztott vajat, míg a massza egységes nem lesz.
- A tojásos alaphoz szórjuk a darált diót, lisztet, sütőport és sót, majd elkeverjük. A masszát tejjel lazítjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd három részletben óvatosan a masszánkhoz forgatjuk, végül a beáztatott mazsolát is hozzáadjuk.
A pudinghoz
- A pudingport megfőzzük a csomag utasításai szerint, majd egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön) és teljesen kihűtjük.
- Kivajazunk egy közepes tepsit, majd beszórjuk liszttel. Beleöntjük a diós piskótamasszát és elegyengetjük. Belekanalazzuk a kihűlt pudingot, hogy mélyedések keletkezzenek a süteményben. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
A csokiszószhoz
- A hozzávalókat egy kis lábosban összeolvasztjuk, simára leverjük, majd lehúzzuk a tűzről és teljesen kihűtjük.
A tálaláshoz
- A tejszínt és porcukrot kemény habbá verjük. A süteményt kockákra vágjuk, majd a csokiszósszal és tejszínhabbal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a klasszikus, macerás verzió. Készítsünk hozzá jó sok csokiszószt, tálaljuk rengeteg tejszínhabbal és élvezzük a (kevés) munkánk gyümölcsét!