r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Tomas konyhájából

Tomas
Málnás túrótorta Tomas konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

1499
Kalória
38.7g
Fehérje
128.9g
Szénhidrát
95.5g
Zsír
262g
Víz
362g
Koleszterin
16.6g
Élelmi rost
31.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 1499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 5996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.5 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    382.1 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7401.9 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    1024 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    2849 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    1048.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2790 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 5996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

Linzertészta

  1. A linzertésztához keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a citromhéjjal, majd morzsoljuk el benne a vajat, és a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Átlátszó fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
  2. A linzertészta felét nyújtsuk ki, és simítsuk bele abba a a formába, amiben a piskóta sült, majd 200 °C on kb. 12-15 perc alatt süssük meg. (Akkor jó, ha a széle pirulni kezd.) Tegyünk így a tészta másik felével is, majd mindkét lapot kenjük meg 2-2 ek. lekvárral.

Kakaós piskóta

  1. Egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt. A tojást a cukorral verjük fehéredésig, majd óvatosan forgassuk hozzá a kakaóval elvegyített lisztet.
  2. A masszát simítsuk a formába, és kb. 15 perc alatt süssük meg. (Végezzünk tűpróbát!) Miután a piskóta megsült, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

Málnás túrókrém

  1. A málnát egy lábasban 3 dkg cukorral és a citromlével főzzük sűrűbb állagúra, majd egy szitán passzírozzuk át.
  2. A vajat és a cukrot habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a túrót és a vaníliát. Ezután forgassuk hozzá a málnapürét és a vízben megduzzasztott, mikróban folyósra melegített zselatint.

Összeállítás

  1. Az egyik linzertésztát tegyük bele a tortaformába, simítsuk rá a túrós krém felét, és helyezzük rá a kakaós piskótát, erre kenjük rá a megmaradt krémet, és borítsuk rá a másik linzertésztát, a lekváros oldalával lefelé. Folpackkal letakarva másnapig hűtőben dermesztjük.

Díszítés

  1. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, majd a tortát vegyük ki a formából, kenjük be a tejszínhabbal, majd díszítsük csokoládéforgáccsal és málnaszemekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Egy cukrászdában kóstoltam hasonló elkészítésű süteményt, igaz, ott nem tortaként, hanem kockaszeletben volt összeállítva, és gyönyörűen kijöttek a rétegek. A látvány és az íze alapján elkészítettem az egészségesebb változatát.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek