Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás túrótorta Tomas konyhájából

Málnás túrótorta Tomas konyhájából
Málnás túrótorta Tomas konyhájából
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cukrászdában kóstoltam hasonló elkészítésű süteményt, igaz, ott nem tortaként, hanem kockaszeletben volt összeállítva, és gyönyörűen kijöttek a rétegek. A látvány és az íze alapján elkészítettem az egészségesebb változatát.

hozzávalók / 4 adag

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzertészta

  1. A linzertésztához keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a citromhéjjal, majd morzsoljuk el benne a vajat, és a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Átlátszó fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
  2. A linzertészta felét nyújtsuk ki, és simítsuk bele abba a a formába, amiben a piskóta sült, majd 200 °C on kb. 12-15 perc alatt süssük meg. (Akkor jó, ha a széle pirulni kezd.) Tegyünk így a tészta másik felével is, majd mindkét lapot kenjük meg 2-2 ek. lekvárral.

Kakaós piskóta

  1. Egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt. A tojást a cukorral verjük fehéredésig, majd óvatosan forgassuk hozzá a kakaóval elvegyített lisztet.
  2. A masszát simítsuk a formába, és kb. 15 perc alatt süssük meg. (Végezzünk tűpróbát!) Miután a piskóta megsült, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

Málnás túrókrém

  1. A málnát egy lábasban 3 dkg cukorral és a citromlével főzzük sűrűbb állagúra, majd egy szitán passzírozzuk át.
  2. A vajat és a cukrot habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a túrót és a vaníliát. Ezután forgassuk hozzá a málnapürét és a vízben megduzzasztott, mikróban folyósra melegített zselatint.

Összeállítás

  1. Az egyik linzertésztát tegyük bele a tortaformába, simítsuk rá a túrós krém felét, és helyezzük rá a kakaós piskótát, erre kenjük rá a megmaradt krémet, és borítsuk rá a másik linzertésztát, a lekváros oldalával lefelé. Folpackkal letakarva másnapig hűtőben dermesztjük.

Díszítés

  1. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, majd a tortát vegyük ki a formából, kenjük be a tejszínhabbal, majd díszítsük csokoládéforgáccsal és málnaszemekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomas

Mióta szakács: 2017.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1494
tönkölybúza liszt 22 dkg
vaj 12 dkg
xilit 8 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojássárgája 1 db
málnalekvár 4 ek
tojás 2 db
xilit 4 dkg
tönkölybúza liszt 4 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tehéntúró 50 dkg
vaj 18 dkg
xilit 15 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
málna 30 dkg
citromlé 1 ek
zselatin 2 teáskanál
víz 3 ek
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 5 dkg
málna 10 dkg