Áfonyás túrótorta Era konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Era1980
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
264
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1583
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
264
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.3 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1995.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.7 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 437.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
1583
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A befőtt levét leszűrjük. A gyümölcsöt félretesszük felhasználásig.
- A sütőt előmelegítjük 125 Celsius fokra.
- A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzátesszük a túrót. Egy fakanállal addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle.
- Beletesszük a cukrot, a zabpelyhet és a tejfölt. Elkeverjük.
- Hozzátesszük az áfonyát. Belekeverjük.
- Egy 22 cm átmérőjű, szilikon tortaformába öntjük a masszát. A tortaformát egy tepsire helyezzük, és betoljuk a sütőbe.
- 125 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 60 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizhető, jó-e már. A teteje kissé meg fog barnulni.
- Kivesszük a sütőből, várunk kihűlésig. Egy tányér segítségével a talpára fordítjuk, így az alja lesz a teteje.
- Mint egy tortát, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 125 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1610
- Feltöltés dátuma: 2019. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Era1980
19 recept
A Felvidéken már többször jártunk, és amikor először utaztunk arra, meglepetéssel vettük észre, hogy ott kapható áfonyabefőtt. Azóta, ha megyünk, mindig beszerzünk 1-2 üveggel. Például ehhez a recepthez szoktam felhasználni. Az 540 gramm teljes tömegű befőttnek csak a 205 gramm töltőtömegű gyümölcse kell hozzá. A lé külön elfogyasztható, ahogy a képen is látszik, pohárba töltve.