r
Nosalty Logó

Málnás-szedres vörösboros disznóhús

ChefNiki
Málnás-szedres vörösboros disznóhús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

845
Kalória
85.1g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
514.6g
Víz
240g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 845 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6016.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3821 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2058.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2715 micro
Összesen 3376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. Először pucoljuk meg a burgonyát, vágjuk fel, és tegyük fel főni sós vízben.
  2. A darab húst, pl. 1 kg disznócombot szeljük 3 felé (lapokra), a málnát és szedret törjük össze (egybe a kettőt).
  3. Az első húslapot sózzuk, borsozzuk majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk rá vöröshagyma-karikákat és fokhagyma-karikákat ízlés szerint, tegyük rá a második szelet husit, sózzuk, majd tegyük rá a málnás szedret, tegyük rá a harmadik szelet husit is, sózzuk, borsozzuk, és hagymakarikákat tegyünk rá.
  4. Az egész rakott husit meglocsoljuk vörösborral, és pár szem szegfűszeget tegyünk rá. Alufóliával letakarva sütjük min. 40 percet 200 fokon, ha megsült, kicsit pirítsunk rá, és kész.
  5. Közben vágjuk össze a zöldségzöldet, szűrjük le a krumplit, ha megpuhult, és keverjük össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik megálmodott receptem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek