r
Nosalty Logó

Pikáns aszalt gyümölcsös csirkemell

TraRita
Pikáns aszalt gyümölcsös csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

250
Kalória
29.3g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
5.4g
Zsír
168.7g
Víz
91.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 250 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 999 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst felcsíkozzuk, fűszerezzük, liszttel megszórjuk és olajon, vagy vajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a visszamaradt olajon megpirítjuk, majd rátesszük a húst, az aszalt gyümit és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  3. Lefedjük és puhára pároljuk, a vizet pótolhatjuk, ha szükségesnek találjuk. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig jó sűrű, krémes lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Mivel szeretjük a gyümölcsös húsokat, ezért készítettem el ezt az ételt. Szintén gyors, laktató és finom étel :) Van amikor egy, de van, hogy többfajta aszalt gyümiből készítem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...