r
Nosalty Logó

Őszibarackos vargabéles

Édes Mézes
Őszibarackos vargabéles
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
24.4g
Fehérje
95.3g
Szénhidrát
24g
Zsír
141.2g
Víz
178.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    762.6 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1137 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 5574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a cérnametéltet, lecsöpögtetjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. 10-10 dkg cukorral habosra verjükelőbb a fehérjét, majd a sárgáját.
  4. A túrót összekeverjüka tejföllel és a citrom lereszelt héjával. Utána ebbe keverjüka kifőzött cérnametéltet.
  5. A barackokat felkockázzuk kicsire.
  6. A tésztás masszába forgatjuk a barackot, és a felvert tojásfehérjét.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a réteslapokat -olvasztott vajjal megkenve-, egyesével beletesszük. 3-4 db-ot, utána a tésztás tölteléket, majd megint a többi réteslapot, amiket ismét megvajazgatunk (a tetejét is).
  8. Kb. 40 percet sütjük közepes lángon, amikor már pirul a teteje is, akkor jó.
  9. Porcukorral hintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi

A hétvégi húsleveshez kifőzött, megmaradt cérnametéltet használtam így fel, és azoknak is jó ez az elkészítés, akik nem kedvelik a sütiben a mazsolát.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek