r
Nosalty Logó

Vargabéles Katrin konyhájából

Katrin
Vargabéles Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

346
Kalória
12.2g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
58.1g
Víz
82.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3941.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tepsi elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra. Előkészítünk, s kivajazunk, majd kilisztezünk kicsit egy kb. 30x25 cm-es tepsit vagy jénait.
  2. Egy fél csomag leveles tésztára van szükségünk.
  3. Ezt kettévágjuk, s külön kinyújtjuk. Az egyik darabot a kivajazott tepsi aljára tesszük, a másikat pedig majd a töltelék tetejére.
  4. A mazsolát áztassuk be fél bögre vízbe.

A töltelék elkészítése

  1. A cérnametéltet főzzük meg, kb. 5 perc alatt el is készül. Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, s félretesszük.
  2. A túrót villával összetörjük, s hozzákeverjük a cukor egy részét, a tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját és a levét is, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük, majd félretesszük.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott, lecsöpögtetett mazsolával és a cérnametélttel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is. (A tálon maradt pici tojásfehérje pedig a tészta tetejére jó lesz.)
  4. A tölteléket a formába tesszük, és elsimítjuk a tetejét. A tetejére rátesszük a másik kinyújtott leveles tésztát is, majd a tojásfehérje pici maradékával kenőtollal bekenjük a leveles tészta tetejét.
  5. 180 C-fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, s átfordítjuk, a belső felét rakjuk kívülre, s még kb. 20 percig sütjük, de most már 220 C-fokon.
  6. El is készült a vargabélesünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Szeretjük a túrós sütiket, ezért próbálkoztam pár éve ezzel a finomsággal. Nagyon megtetszett családnak.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek