r
Nosalty Logó

Vargabéles Katrin konyhájából

Katrin
Vargabéles Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

346
Kalória
12.2g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
58.1g
Víz
82.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsi elkészítése

A töltelék elkészítése

Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3941.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tepsi elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra. Előkészítünk, s kivajazunk, majd kilisztezünk kicsit egy kb. 30x25 cm-es tepsit vagy jénait.
  2. Egy fél csomag leveles tésztára van szükségünk.
  3. Ezt kettévágjuk, s külön kinyújtjuk. Az egyik darabot a kivajazott tepsi aljára tesszük, a másikat pedig majd a töltelék tetejére.
  4. A mazsolát áztassuk be fél bögre vízbe.

A töltelék elkészítése

  1. A cérnametéltet főzzük meg, kb. 5 perc alatt el is készül. Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, s félretesszük.
  2. A túrót villával összetörjük, s hozzákeverjük a cukor egy részét, a tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját és a levét is, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük, majd félretesszük.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott, lecsöpögtetett mazsolával és a cérnametélttel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is. (A tálon maradt pici tojásfehérje pedig a tészta tetejére jó lesz.)
  4. A tölteléket a formába tesszük, és elsimítjuk a tetejét. A tetejére rátesszük a másik kinyújtott leveles tésztát is, majd a tojásfehérje pici maradékával kenőtollal bekenjük a leveles tészta tetejét.
  5. 180 C-fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, s átfordítjuk, a belső felét rakjuk kívülre, s még kb. 20 percig sütjük, de most már 220 C-fokon.
  6. El is készült a vargabélesünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Szeretjük a túrós sütiket, ezért próbálkoztam pár éve ezzel a finomsággal. Nagyon megtetszett családnak.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek