Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos somlói galuska

Mákos somlói galuska
Mákos somlói galuska
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptre az interneten bukkantam. Mivel szeretjük a mákot és a meggyet, ezt a két hozzávalót is bele szerettem volna csempészni...így sikerült.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalapok

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk.

A krém és a töltelék

  1. A tejet a vanília kivonattal felforraljuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat a liszttel és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt tejet. Ezután visszatesszük a tűzre, és sűrűsödésig főzzük alacsony lángon. Majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a krém.

Csokiöntet

  1. Az étcsokoládét, a vizet és az édesítőszert egy lábasban összeforraljuk, mikor teljesen felolvadt a csokoládé és az édesítő, hozzáadjuk a rumot. Félretesszük hűlni.

Összeállítás

  1. Egy tepsire tesszük a diós piskótalapot, megkenjük meggylekvárral, megszórjuk a darált dióval, és rákenjük a krém felét. Rátesszük a mákos piskótát, ugyanígy járunk el, ahogy az előző lapnál, majd jön a kakaós piskóta.
  2. A tetejét megszórhatjuk darált dióval is. Tálalásnál kis tálkákba kanállal szedünk a tésztából, leöntjük némi csokiöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi somlói galuska, diétás somlói

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
tojás 4 db
teljes kiőrlésű liszt 4 csapott ek
mák 1 ek
édesítőszer 4 ek
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
édesítőszer 3 ek
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 evőkanál
dió 1 marék
édesítőszer 3 ek
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
tej 3 dl
tojássárgája 2 db
édesítőszer 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
szezámliszt 3 csapott ek
dió 60 g
meggylekvár 200 g
étcsokoládé 150 g
édesítőszer 3 ek
sütő rum 50 ml
víz 100 ml