r
Nosalty Logó

Somlói kocka Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Somlói kocka Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

744
Kalória
16.5g
Fehérje
100.2g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
93.1g
Víz
254g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 4458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 4458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan, hagyjuk, hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek ez nincs, úgy külön-külön verje fel a fele cukorral a tojásokat. Végül óvatosan a lisztet és az étkezési keményítőt szitáljuk, és forgassuk bele a tojáshabhoz.
  2. A tészta harmadát másik tálban, a kakaóporral elkeverjük.
  3. A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint keverjük hozzá, még melegen csomómentesre. Ezután lazítsuk fel a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát és a narancshéjat is hozzáadjuk.
  2. A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük. A középső részbe kerül a kakaós lap. Kívülről is megkenjük a tetejét, és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Az öntethez a 4 dl tejet az öntetporral, kézi habverővel sűrű krémmé keverjük. Ezzel tálaljuk a később kockákra szeletelt süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

A Nők Lapja magazinban találtam ezt a remek receptet, és gyorsan elkészítettem.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek