Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói kocka Zsuzsamama konyhájából

Somlói kocka Zsuzsamama konyhájából
Somlói kocka Zsuzsamama konyhájából
44 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja magazinban találtam ezt a remek receptet, és gyorsan elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Töltelék

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan, hagyjuk, hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek ez nincs, úgy külön-külön verje fel a fele cukorral a tojásokat. Végül óvatosan a lisztet és az étkezési keményítőt szitáljuk, és forgassuk bele a tojáshabhoz.
  2. A tészta harmadát másik tálban, a kakaóporral elkeverjük.
  3. A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint keverjük hozzá, még melegen csomómentesre. Ezután lazítsuk fel a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát és a narancshéjat is hozzáadjuk.
  2. A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük. A középső részbe kerül a kakaós lap. Kívülről is megkenjük a tetejét, és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Az öntethez a 4 dl tejet az öntetporral, kézi habverővel sűrű krémmé keverjük. Ezzel tálaljuk a később kockákra szeletelt süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 16 697
elküldve: 5
receptkönyvben: 170
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói szelet, somlói galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

742
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 2 dkg
görög mazsola 5 dkg
dió 4 dkg
kandírozott narancshéj 8 dkg
csokiszósz 1 dl